Duur 00:33
Gepubliceerd op 18 juli 2017

Nijmeegse Vierdaagse dag 1: ontmoet Peter

De Nijmeegse Vierdaagse editie 2017 is op 18 juli gestart. Tijdens dit 4 dagen durende wandelfestijn volgen wij deelnemer Peter Meijlink. Peter loopt in 2017 voor de 12de keer mee en doet iedere dag in woord en beeld verslag van de afgelopen dag.

Even voorstellen
Peter

Voordat we overgaan tot Peter’s verslag van dag 1, laten we u kennismaken met hem. Peter is 59 jaar en doet dit jaar al voor de 12de keer mee. Meijlink: “Ik kom oorspronkelijk uit Amsterdam, maar was altijd al gefascineerd door de Vierdaagse. Toen ik 20 jaar geleden met mijn gezin naar Molenhoek (nabij Nijmegen, red.) verhuisde, besloot ik na een tijdje om de schoenen onder te binden en mee te lopen. Eerst liep ik alleen, maar door de jaren heen is er een hele groep met vrienden ontstaan waarmee ik de tocht loop. Sommige komen van ver en die slapen dan tijdens de Vierdaagse bij ons thuis. Samen met hen heb ik jaren de 50 kilometer gelopen, maar tijdens deze editie loop ik voor het eerst de 40.”

Verslag Nijmeegse Vierdaagse dag 1

Op de eerste dag van de Vierdaagse gaan Peter en zijn wandelvrienden al vroeg van start in het stadscentrum van Nijmegen. Zij lopen vervolgens 40 kilometer door onder andere Oosterhout, Elst, Valburg en Bemmel. Het startpunt is op deze dag ook de finish. Volgens de organisatie is het warm wandelweer: droog en temperaturen tot 31 graden. Benieuwd naar hoe het Peter Meijlink vergaat tijdens de eerste etappe? Bekijk dan zijn sfeerimpressie van dag 1 bovenaan deze pagina.

Hieronder leest u Peters woordelijke verslag van Vierdaagse dag 1

“De dag begon vroeg. Om half 5 op, koffie gedronken en op weg. Met de trein zijn we naar Nijmegen gegaan, waar het al druk en warm is bij de start. De dag is heel goed en heel gezellig verlopen. Ik heb onderweg weer mensen gesproken die ik al eerder heb ontmoet tijdens de Vierdaagse. Namen heb ik niet onthouden, maar dat geeft ook niet. Iedereen is tijdens de Vierdaagse gezellig en vriendelijk. Vanmiddag was het warm, zo rond de 27-28 graden. Had er gelukkig niet veel last van. De voeten zijn nog in orde en met mijn humeur gaat het nog beter. Op naar dag 2! Ik kijk er weer naar uit!”

Ter begeleiding van zijn verhaal, heeft Peter ons ook nog wat foto’s toegestuurd.
nijmeegse vierdaagse
nijmeegse vierdaagse
Nijmeegse Vierdaagse
Nijmeegse Vierdaagse
Nijmeegse Vierdaagse

Op 19 juli 2017 is Peter Meijlink terug met een nieuw dagverslag.

(Portretfoto: Patricia Meijlink-Belkum, overig beeld: Peter Meijlink)

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer