Nieuw online platform voor dementie

Vanaf begin november is de website dementie.nl in de lucht, op initiatief van de stichting Alzheimer Nederland. Een nieuw platform voor mantelzorgers en naasten van mensen met dementie. U kunt er terecht voor tips, informatie en ervaringsverhalen.

Bijdrage leveren

Anno 2015 is het informatieaanbod op internet zo breed en voor bijna iedereen bereikbaar, dat volgens Alzheimer Nederland de tijd rijp is voor dit online platform. De website moet een dynamische omgeving worden, die voldoet aan de behoefte aan informatie, antwoord geeft op vragen en praktische tips heeft voor iedereen die een naaste heeft met dementie. Zo hoop Alzheimer Nederland bij te dragen aan de verbetering van de levenskwaliteit van mensen met dementie in hun omgeving.

Ervaringsverhalen

Neem een voorbeeld aan Huib (70). Zijn verhaal komt direct binnen door de portretfoto op de startpagina. De vrouw van Huib heeft alzheimer. “Als je de diagnose krijgt, val je in een gat. Ik noem het onvrijwillig bungeejumpen. Maar er komt een eind aan die val en daar word je opgevangen. Voor mij is dat in de eerste plaats door God, Hij leidt mij. Ik heb van het begin af aan steun aan mijn geloof gehad.” Deze zogenoemde ervaringsverhalen bieden een plek waar belevenissen van lotgenoten worden verzameld en gedeeld.

Digitale ondersteuning

Dementie.nl voorziet in betrouwbare informatie, geeft antwoord op vragen en levert praktische tips. Alle vraagstukken en onderwerpen die bij dementie horen worden uitgelicht, van ‘ik wil weten of er iets mis is’ tot aan ‘als thuis wonen niet meer gaat’. Ook kunt u op het platform de laatste ontwikkelingen rondom deze ziekte volgen via het kopje nieuws. Op die manier beoogt Alzheimer Nederland mantelzorgers te ondersteunen in de verschillende fases die dementie kent.

Geef een reactie