Limburg

Limburg zoekt fietspadtesters

In Noord-Limburg is de afgelopen jaren hard gewerkt aan de verbetering van de fietspaden, maar worden deze verbeteringen ook als zodanig ervaren door de gebruikers? Om hier achter te komen zoekt de beheerder naar fietspadtesters.

Fietsbaarheid testen

Het Routebureau beheert ruim 1500 kilometer aan Limburgse fietspaden die alle grote gemeenten in de regio met elkaar verbinden. Hoe het gesteld is met de fietsbaarheid van deze routes, moet in mei, juni en juli 2018 getest worden door een groepje fietsers. Daarvoor heeft het Routebureau ingenieursadviesbureau Sweco in de arm genomen. Sweco ontwikkelt een beoordelingscatalogus die gebruikt wordt om de fietspaden te beoordelen. Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met het fietscomfort en de aansluiting op de andere paden? Ook wordt er gevraagd naar obstakels langs de weg en mogelijke gevaarlijke verkeerssituaties waarin de fietser terecht kom terwijl hij of zij de route aflegt.

Meedoen?

Iedereen die interesse heeft om mee te doen aan het onderzoek, kan zich hiervoor aanmelden. Zoals al gezegd is het de bedoeling dat er in mei, juni en juli gefietst en gedocumenteerd wordt. U krijgt hiervoor een vergoeding van 50 cent per onderzochte kilometer. De resultaten worden uiteindelijk in het najaar van 2018 met elkaar vergeleken, zodat het Routebureau daar haar conclusies uit kan trekken.

Update 9-7-2018: Inmiddels is het niet meer mogelijk om u op te geven als fietspadtester.

(Bron: het Routebureau, De Gelderlander)

Geef een reactie

Reacties (4)

 1. PimT says:

  Ik wil me graag aanmelden als fietspad tester. Hoe ga ik dat doen?
  Vriendelijke groet, PimT

 2. con5803 says:

  Ik wil me graag aanmelden als fietspad tester.

 3. Conny13 says:

  Waar meld jeje aan als tester?

  1. MAX Vandaag says:

   Beste Conny13 en andere geïnteresseerden, we hebben dit geïnformeerd bij de organisator, maar alle testers zijn inmiddels aangetrokken, dus aanmelden is niet meer mogelijk.