Huisartsen schieten tekort op privacy

Nederlanders zijn zeer tevreden over hun huisarts. Ze geven een 8,2 als gemiddeld rapportcijfer. Maar uit een enquête onder meer dan 6600 leden van het Consumentenbond-panel blijkt dat het met de privacy in Nederlandse huisartsenpraktijken niet best gesteld is.

Privacygevoelige informatie

Maar liefst 6 op de 20 panelleden geven aan letterlijk de gesprekken tussen patiënten en doktersassistentes te kunnen volgen. Dat komt mede doordat de wachtkamer en de balie van in dezelfde ruimte zijn. “Veel mensen vinden het erg onprettig om ongewild deelgenoot te zijn van andermans medische kwesties. Andersom is het gênant als medepatiënten jóuw gesprekken kunnen afluisteren”, aldus Bart Combée, directeur van de Consumentenbond.

Trouw aan de huisarts

Consumenten zijn  trouw aan hun huisarts. Bijna de helft  van de ondervraagden blijft 15 jaar of langer bij dezelfde huisarts. Overstappers zij weggegaan uit onvrede met de gang van zaken in de praktijk. 1 op de 6 ondervraagden twijfelt weleens aan de deskundigheid van zijn huisarts en 1 op de 3 voelt zich niet altijd serieus genomen.

(Bron: Consumentenbond)

Geef een reactie