Het EK gaat (zonder ons) van start!

We zullen het deze keer zonder onze jongens op het EK moeten doen, maar dat betekent niet dat we het Europese voetbaltoernooi helemaal aan ons voorbij hoeven te laten gaan. We ‘adopteren’ spontaan het Belgische elftal of kunnen gewoon eens stressvrij van een lekkere pot voetbal genieten.

24 deelnemers

Maar liefst 53 landen doen mee aan de kwalificaties en 24 ervan plaatsen zich voor het EK 2016. Het is voor het eerst dat er 24 landen aan het kampioenschap meedoen. Tot dit toernooi waren dat er 16 (inderdaad ja, extra zuur dat wij er niet bij zitten). Nederland laat het dan misschien afweten, maar de ‘Rode Duivels’ worden overtuigend groepswinnaar. Onze zuiderburen nemen het in Poule E op tegen Italië, Ierland en Zweden.

Openingsceremonie

Het EK trapt vanavond om 21.00 uur af met de wedstrijd tussen gastland Frankijk en Roemenië. Eerder op de avond is de openingsceremonie. De Franse dj David Guetta, die de EK-song This One’s For You, heeft gemaakt zal optreden. Delen van het lied zullen voor alle wedstrijden worden gespeeld en ook na de doelpunten. Grote kans dat u het nummer binnenkort dus niet meer uit uw hoofd krijgt…

Prijzengeld

De winnaar van het toernooi kan, afhankelijk van het aantal overwinningen, tot 27 miljoen euro verdienen. Bij het EK in Oekraïne en Polen in 2012 lag dat bedrag nog op 23,5 miljoen euro.

Aanslag-app

Mocht u naar Frankrijk afreizen, saip-appof dit nu voor het EK is of voor bijvoorbeeld vakantie, dan kunt u vanaf nu ook de speciaal gelanceerde app van het ministerie van Binnenlande Zaken, de SAIP, instaleren. Deze app waarschuwt voor mogelijke aanslagen. Niet de leukste alert dus, maar met het oog op de noodtoestand die nog steeds geldt in Frankrijk vanwege de terroristische aanslagen helaas wel realiteit. De app knippert met een waarschuwingslichtje op het scherm van de mobiele telefoon als er in de buurt een aanslag is gepleegd of als er een verdenking is van een dreigende aanslag. Gebruikers kunnen waarschuwingen aanvragen voor maximaal 8 geografische gebieden, met inbegrip van districten in de hoofdstad.

Gaat u naar het EK kijken en is België uw favoriet of kan het kampioenschap u dit jaar gestolen worden?

Geef een reactie

Reactie

  1. Hanneman says:

    Na drie dagen achtereen meldingen over het gedrag van de hooligans die te gast zijn in een land waar het sociale klimaat al zo onder druk staat door de dreiging van aanslagen van weer andere idioten, als ontspoorde dwazen de steden onveilig maken voor het gewone publiek en het veiligheidsapparaat éxtra belasten-die zeer waarschijnlijk wel iets anders hebben te doen – ben ik mezelf dánkbaar dat ik de voetbalterreur en de cultuur van zuipen, vechten, vernielen op geen enkele manier steun, waardeer of bewonder. Het is zoiets als terrorisme, je snápt het gewoon niet. Adviseer eenieder met een beetje beschaving in zich van deze “sportiviteiten” te onthouden, áf te keren. Ouders, laat uw kinderen goed nadenken over of ze niet liever een andere sport kiezen.