hoortoestel

Heeft u een hoortoestel? Draag dan zo uw mondkapje

Opvallend veel slechthorenden raakten de afgelopen weken hun gehoorapparaat kwijt. De oorzaak: het mondkapje. Wie even niet oplet, verliest het toestel bij het afzetten van het gezichtsmasker. In dit artikel leest u hoe u een gezichtsmasker probleemloos draagt als u een hoortoestel heeft. En wat u moet doen als u dit apparaat toch kwijtraakt.

Elastiekjes achter de oren

Veel mondkapjes worden met elastiekjes achter de oren opgezet. Dat is vervelend voor personen met een gehoorapparaat. Het elastiekje haakt namelijk makkelijk achter het hoortoestel. En als u even niet oplet, haalt u niet alleen het elastiekje achter uw oor vandaan, maar ook het hoortoestel.

Elastiek om het hoofd

Gelukkig zijn daar oplossingen voor. Zo zijn er verschillende mondkapjes op de markt waarvan de elastiekjes niet achter het oor zitten, maar om uw hele hoofd gaan. Zo’n mondkapje hoeft niet duur te zijn.

Verloren en gevonden

Raakt u het hoortoestel toch kwijt? Geen paniek. Op de website verlorenofgevonden.nl staan meer dan 100 gevonden hoortoestellen. Of zoek op Facebook door ‘gehoorapparaat gevonden’ in te toetsen. Kijk ook eens op Twitter en zoek op #gevonden in combinatie met uw woonplaats.

Als u een hoortoestel ziet slingeren

Vindt u op straat een hoortoestel, laat hem dan niet liggen. Een hoortoestel is duur en kwetsbaar voor invloeden van buitenaf, zoals regen. Neem het apparaat mee en breng hem naar de audicien. Die kan kijken wat het serienummer is en zo proberen om de eigenaar te achterhalen. Maak daarnaast een duidelijke foto en plaats deze op de website verlorenofgevonden.nl , Facebook en Twitter. En wie weet komt via u het apparaat weer terug bij de eigenaar.

(Bron: Meldpunt)

Geef een antwoord

Reacties (7)

  Thibaud TC says:

  De mondkapjes met elastiekjes voor achter de oren kunnen ook op een andere manier gedragen worden.
  Een grote paperclip op het achterhoofd met daarin de elastiekjes.
  Of een grote gordijnring o.i.d. waarin een opening gemaakt is om de elastiekjes in te doen op het achterhoofd doet het ook goed

  Abbertje says:

  Een hoorapparaat heeft toch een oorschelpje wat vrij stevig in het oor zit? Even wat voorzichtiger dat mondkapje verwijderen, niet zo moeilijk.
  Mensen die ook nog een bril dragen, daarvoor is het nog lastiger.

   Anitasia says:

   Inderdaad, ik moet thuis het mondkapje opdoen om het geheel er netjes eruit te laten zien, anders heb ik flaporen met die drie! dingen achter mijn oren!
   Overweeg zelfs andere hoortoestellen. ( in het oor) om in ieder geval één probleem op te lossen…..

  Muisje6 says:

  Ik heb ook hoortoestellen in combi met een bril.
  Het is gewoon de kunst goed op te letten bij het verwijderen van het mondkapje,
  even voelen of de gehoorapparaten er nog zitten en klaar………..

  motse-otsar says:

  Ook ik ben drager van bril en toestel. Draag ik een kapje met elastiek, dan doe ik mijn wijsvinger aan de voor- boven kant van het oor onder het elastiek en til dan het elastiek op, beweeg mijn vinger dan naar achter, over het toestel heen, zodat het niet blijft haken.

  Erismanencompany says:

  Niet alleen met gehoorapparaten moeten zijn de niet medische kapjes met de elastiekjes achter voorzichtig verwijderd worden. Ook in combinatie met een bril is er een duidelijke handicap, als ik alle drie de voorzieningen draag ondervind ik het probleem dat mijn bril beslaat. Ik heb dan de keuze tussen het kapje afzetten ( = verboden in de publieke ruimte), mijn bril afzetten ( zie ik een stuk minder) en om de gehoorapparaten niet te verliezen de ze niet gebruiken i.c.m. het mondkapje. Het zal duidelijk zijn dat de keuze om iets wel of juist niet te doen erg moeilijk is. Voorlopig blijf ik dan maar thuis, in de auto of buiten het winkelcentrum op mijn vrouw wachten.
  ter info: met mijn leeftijd van boven de 70 behoor ik duidelijk tot de risicogroep, waar zeker de handhaver niet atlijd rekening mee houden.

  Hanneke60 says:

  Ik draag ook gehoorapparaten, maar heb er geen last van, ik pak de elastiekjes met wijsvinger en duim vast druk mijn oorlel iets naar voren en doe ze dan achter mijn oren