Dokter Media geeft duiding aan medische nieuwsberichten

U hoeft de krant maar open te slaan of u leest berichten over de ontdekking van een nieuw wondermedicijn of de genezing van een ernstige ziekte. Maar in veel gevallen blijken zulke berichten niet meer dan een luchtkasteel voor zieke en hoopvolle patiënten.

Objectieve kijk

Voor huisartsen is dit een groeiende frustratie. Zij moeten vrijwel dagelijks patiënten teleurstellen die met een krantenknipsel de praktijk binnenlopen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat zowel patiënten als artsen behoefte hebben aan een plek waar zij terecht kunnen voor een tweede objectieve kijk op medisch nieuws. Dat bracht initiatiefnemers Tijs Stehmann (coassistent, statisticus) en Lester du Perron (huisarts in opleiding) op het idee om Dokter Media te lanceren. Het voornaamste doel van het nieuwe online platform is in deze behoefte te voorzien door nieuwsberichten te nuanceren, te duiden en concreet te maken.

Review van de redactie

“Wat wordt er nu precies bedoeld met die krantenkop?” en “Wat kan ik hier als lezer of patiënt nu concreet mee?”. Om antwoord te geven op dit soort vragen schrijft de redactie van Dokter Media een korte review bij een actueel medisch nieuwsbericht. In sommige gevallen zal er een onafhankelijke medisch specialist ingeschakeld worden om duiding aan een artikel te kunnen geven.

Bent u benieuwd geworden naar wat Dokter Media precies doet? Neem dan een kijkje op de website.

Geef een reactie