schade-uitkering

Schade-uitkering bij letsel moet belastingvrij worden

Slachtoffers die gewond raken bij een verkeersongeval betalen nu nog belasting over de schadevergoeding die zij krijgen. Dat moet veranderen, vindt een coalitie van het Verbond van Verzekeraars, Slachtofferhulp Nederland en de Vereniging van Letselschade Advocaten.

Potje voor de toekomst

Op de opiniepagina in Trouw pleit de coalitie ervoor dat er niet langer belasting over een schadevergoeding betaalt moet worden. Het geld dat de slachtoffers vaak in één keer krijgen is bedoeld als potje voor de toekomst. Hierdoor worden ze door de Belastingdienst echter als ‘rijk’ bestempeld, waardoor ze vermogensbelasting moeten betalen.

Geen vermogen maar inkomen

Hoewel het gaat om een relatief kleine groep van naar schatting 600 tot 700 nieuwe gevallen per jaar, is het voor de mensen die ermee te maken krijgen van groot belang, zeggen de organisaties in de krant. De schadevergoeding is geen vermogen, maar inkomen, omdat ze niet of weinig kunnen werken. Naast vermogensbelasting krijgen de slachtoffers ook te maken met een eigen bijdrage voor de zorg die ze nodig hebben.

Uitzonderingspositie

Andere groepen slachtoffers – des-slachtoffers, asbestslachtoffers en overlevenden van de Volendambrand – hebben van de politiek wel een uitzonderingspositie gekregen voor de belasting van letselschade en de coalitie wil dat er ook voor slachtoffers van verkeersongevallen een uitzondering komt.

(Bron: ANP, Trouw)

Geef een reactie

Reactie

    Parhesia says:

    Dat de overheid zich verrijkt aan de ellende van gedupeerde burgers is buitensporig en verachtelijk te noemen,deze mensen(slachtoffers) hebben veel pijn persoonlijk leed ervaren,gaan, een onzekere de toekomst te gemoet het vraagd in veel gevallen ongekende nazorg en finaciele aderlatingen..

    Zulke belasting(buitenmaats)regels maken de overheid steeds onbetrouwbaarder.Ze worden tot mateloze inhalige/ schaamteloze instantie die regelgeving toepast zonder enig empatisch inzicht.Schande een grote armoede aan menselijke maat.
    Zou die zelfde overheidsinstantie willen attenderen op de grenzeloze kapitaal smokkel/witwas tegemoetkomingen die regulier moreel oogluikend worden toegepast,wees bij dergelijke partijen maar inhaliger! In een woord,…walgelijk.Word hoogste tijd voor een andere koers met meer gerechtigheidszin voor onze gedupeerde medeburgers.