Rick Brink wordt eerste ‘minister van Gehandicaptenzaken’

Lokale politicus Rick Brink is op 17 juni 2019 verkozen tot de eerste ‘minister van Gehandicaptenzaken’ van Nederland. Hij krijgt deze titel toebedeelt in een tv-show van omroep KRO-NCRV en mag nu een jaar lang namens deze omroep in Den Haag lobbyen voor Nederlanders met een handicap. 

Integratie van gehandicapte kinderen

Brink begint op vrijdag 21 juni met zijn nieuwe functie en heeft al laten weten zich vooral in te willen zetten voor de integratie van gehandicapten kinderen in de samenleving. Zo wil hij inzetten in zogenoemde ‘inclusieve speeltuinen’, waar kinderen met en zonder handicap samen kunnen spelen. Nu is dat vaak nog lastig, omdat veel speeltoestellen niet altijd makkelijk begaanbaar zijn voor kinderen met een handicap. In de gemeenten Hardenberg, waar Brink actief is als fractievoorzitter van het CDA, zet hij zich hier al tijden voor in.

Het is de bedoeling dat Rick Brink geregeld zal overleggen met minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, het departement waar de portefeuille gehandicaptenzorg onder valt.

Hugo de Jonge

Minister Hugo de Jonge overhandigt Brink zijn ministerstas.

Lucille Werner

Het benoemen van een minister van Gehandicaptenzaken is een initiatief van presentatrice Lucille Werner. Werner zegt zich al lange tijd in voor meer begrip en acceptatie van gehandicapten Nederlanders. “Er zijn bijna 2 miljoen Nederlanders met een handicap. Die zijn haast onzichtbaar, ook in politiek Den Haag “, zegt Werner hier eerder over in gesprek met persdienst ANP. “Het beleid gaat nu over veel verschillende ministeries, die allemaal een klein stukje hebben”, gaat zij verder. Een minister van Gehandicaptenzaken kan hier volgens haar verandering in brengen.

(Bron: Trouw, ANP, NOS, AD)

Geef een reactie