Moet u uw hypotheek oversluiten?

De rente staat momenteel zo laag dat veel mensen zich afvragen of het verstandig is de hypotheek over te sluiten. Uit onderzoek van hypotheek-vergelijker Ikbenfrits.nl blijkt dat vooral 55-plussers veel voordeel kunnen behalen bij het oversluiten van hun hypotheek.

Besparen

Onafhankelijk hypotheekvergelijker Ikbenfrits.nl deed speciaal onderzoek naar de voordelen van oversluiten voor 55-plussers. Op basis van 40.000 dossiers is het percentage mensen die kunnen besparen door oversluiten geanalyseerd en gerangschikt naar leeftijd. Uit dit onderzoek blijkt dat mensen die ouder zijn dan 55 aanzienlijk vaker kunnen besparen door het oversluiten van de hypotheek.

Combinatie van factoren

Mensen die voor 1951 zijn geboren hebben vaak een woning die veel meer waard is dan de hypotheekschuld. Deze hypotheek is in veel gevallen ook nog afgesloten bij een dure bank. In de afgelopen jaren hebben verschillende pensioenfondsen nieuwe hypotheekproducten op de markt gebracht die een stuk goedkoper zijn. Uit deze combinatie blijkt dat het oversluiten van de hypotheek voor de 55-plusser erg aantrekkelijk kan zijn.

Wat levert het op?

Wat het oversluiten van een hypotheek oplevert valt niet te zeggen, dat is namelijk volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Zaken zoals uw huidige bank, de rente, de waarde van uw woning, uw huidige hypotheekschuld en inkomen spelen daarbij een belangrijke rol. Omdat het zo lastig is om een algemeen antwoord te geven op de vraag hoeveel oversluiten oplevert, heeft Ikbenfrits.nl een gratis online hulpmiddel ontwikkelt om precies uit te rekenen wat oversluiten voor u oplevert en welke kosten daar tegenover staan. Ook rentemiddeling is hierin meegenomen.

Geef een reactie

Reactie

    oosterwijck says:

    Het zou veel pakkender zijn om een site openen, ikbendesjors.nl in plaats van ikbenfrits.nl

    Het is van de zotte, dat mensen, niet gewoon zonder problemen, kunnen overstappen naar de goedkoopste rente. Als ik bij de Mediamarkt een apparaat koop, wordt erbij gezegd: Als U ergens een goedkopere prijs tegenkomt, krijgt U het verschil terugbetaald. Banken draaien de mensen een poot uit.

    Banken geven die service niet, die belemmeren zelfs de klanten, om te shoppen bij de goedkoopste aanbieder, door vast te houden aan allerlei voorwaarden. Waarom moet het zo moeilijk zijn om een fatsoenlijke rente te rekenen, nu de banken, zelf, gratis geld krijgen. Normaal gesproken zouden ze uit zich zelf mensen moeten benaderen, en de goedkoopste rente aanbieden, die maar mogelijk is. Hoeveel mensen hebben ze al niet de vernieling in geholpen met walgelijke maffiapraktijken? Toen de banken zichzelf in de problemen brachten (mede door de criminele bonuscultuur), werden ze meteen geholpen door de regering met behulp van belastinggeld. Toen de belastingbetaler in de problemen kwam, werden ze een poot uitgedraaid.

    Het is wel een prachtige kans, voor alle consumenten, om te ervaren waar hun plaats is. Om te ervaren, hoe ze belogen en bedrogen worden, door de uitverkorenen en de z.g. Liberale regering.