ING

ING kampt met storing: miljoenen dubbele afschrijvingen

ING Bank kampt op 21 maart 2018 met een grootschalige storing waardoor bij ruim 3 miljoen klanten de afschrijvingen van 19 maart 2018 dubbel van de rekening zijn gehaald.  

Dubbele afschrijvingen

De storing ontstaat in de nacht van 20 op 21 maart. Volgens een woordvoerder van de bank is er per ongeluk een reeks pinbetalingen van 19 maart 2018 2 keer afgeschreven. Het gaat zowel om uitgaven die met de pinpas zijn gedaan bij winkels of in horecagelegenheden als om bedragen die op 19 maart door ING-klanten zijn opgenomen bij een pinautomaat. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. ING verzekert haar klanten ervan dat zij allemaal hun geld terugkrijgen en is bezig met het terugstorten van alle dubbele afschrijvingen. Iedereen die door de dubbele afschrijvingen in het rood is komen te staan, hoeft geen boeterente te betalen.

Betaalverkeer weer normaal

Daarnaast benadrukt de bank dat de storing alleen betrekking heeft op afschrijvingen en niet om bijschrijvingen. Geld ontvangen en overschrijven van de ene naar de andere rekening gaat zonder problemen. Ook kan er nu weer met een gerust hart geld worden opgenomen met de pinpas of betaald worden bij een winkel of restaurant; deze bedragen worden niet dubbel afgeschreven.

(Bron: RTL Nieuws, NOS, ING)

Geef een reactie