AOW

Houden we ons recht op AOW als we een jaar op de camping wonen?

“Mijn man gaat volgend jaar met pensioen. We willen nu het hele jaar op de camping gaan wonen. We kunnen ons er niet laten inschrijven. Moeten we dan een postbus nemen? En houden we ons recht op AOW?” Mevr. F. Venema

Het hele jaar op de camping, dat klinkt romantisch. Maar voor het zover is moet u nog wel het een en ander regelen. Uiteraard moet u de huur van uw huis opzeggen, spullen opslaan of verkopen en vooral nagaan of u op uw camping permanent mag verblijven. Daar twijfel ik een beetje aan, omdat u er geen adres kunt krijgen. Sommige campings waar je niet het hele jaar kunt wonen, gedogen permanent verblijf wel. Maar… het blijft clandestien. In dat geval moet u ergens een briefadres regelen, waar u uw post kunt ontvangen. Het moet een bewoond adres zijn, geen postbus. Tenslotte wil de overheid graag weten waar u verblijft en hoe ze u kunnen bereiken. Uiteraard houdt u dan uw recht op AOW. Voor u is er nog een hoop te regelen. Stapt u vooral naar uw eigen gemeente voor alle informatie!

Bron: MAX Magazine – Editie nr. 47 2015

Geef een antwoord

Reactie

    Mathilde10 says:

    Ik geef een briefadres aan iemand die op een boot woont, die in een haven ligt. Mijn gemeente staat vijandig tegenover het briefadres, het moet elk half jaar aangevraagd en uitgelegd worden met telkens opnieuw dezelfde documenten. Dit ondanks het feit dat in de wet hieromtrent nergens is te vinden dat er een tijdslimiet op zou staan, ondanks de toenemende interesse in tiny houses en digi-nomaden, en ondanks de woningnood waar dit deels een mooie oplossing voor had kunnen zijn. Afhankelijk zijn van een briefadres voor je inkomen zou ik van te voren heel goed onderzoeken.