Lijsttrekkers Tweede Kamerverkiezingen 2021

Bent u er al uit? De lijsttrekkers vertellen waarom u op hun partij moet stemmen

Sinds gisteren, 15 maart 2021, zijn de stembussen in Nederland voor de Tweede Kamerverkiezingen geopend. Gedurende 3 dagen, met als echte stemdag 17 maart, mogen we onze stem uitbrengen en bepalen wie ons de komende 4 jaar in de Tweede Kamer vertegenwoordigen. Het stemmen gaat door corona niet alleen anders, het heeft ook invloed op wie we stemmen. Bent u er al uit? De lijsttrekkers vertellen waarom u op hun partij moet gaan stemmen en iets over de mens achter de politicus

Poststemmen aangepast

Stemmen gaat dit jaar anders dan anders. We kunnen in tegenstelling tot voorgaande verkiezingen dit jaar 3 dagen lang stemmen. Ook is het dit jaar mogelijk voor 70-plussers om per post te stemmen. Daar is veel over te doen, want een behoorlijk aantal briefstemmen zijn niet goed gegaan en daardoor in eerste instantie ongeldig verklaard. Inmiddels is de procedure rondom de ongeldige briefstemmen aangepast.

De procedure is nu als volgt: de envelop van de poststem wordt geopend. Vervolgens wordt gecontroleerd of de stempluspas geldig is en als dit zo is, dan kan het stembiljet in de stembus worden gedaan zonder opgevouwen te worden. “Op die manier is het stemgeheim gewaarborgd”, schrijft minister Ollongren in een brief aan de Tweede Kamer.

Alternatieve manieren om te stemmen

Naast het poststemmen zijn er alternatieve manieren om te stemmen bedacht. Zoals het stemmen in de drive-through. Onze verslaggever nam gisteren een kijkje hoe dat in zijn werk gaat.

Bent u er nog niet uit?

Het stemmen gaat niet alleen anders, ook is op wie we stemmen mogelijk anders door de invloed van corona. Het is voor veel mensen lastig om voorbij de coronaproblematiek te kijken naar wat er ook in de toekomst, na corona, belangrijk is voor Nederland. Bent u er nog niet uit, maar wel nieuwsgierig waar de verschillende partijen voor staan? De lijsttrekkers van alle zittende partijen zijn de afgelopen week te gast geweest in Tijd voor MAX. Ze mochten allemaal 1 punt van hun partijprogramma bespreken. Verder leert u vooral de mens achter de politicus kennen. Bekijk hier de video’s van de lijstrekkers.

 

Geef een reactie

Reactie

  Willem 1 says:

  Beste gepensioneerden,

  U gaat stemmen vandaag ???
  Vind u dat de pensioenen geindexeerd moeten worden ?
  Kies dan voor o.a. Groen Links, 50 Plus of SP.

  Beste gepensioneerden,

  Gaat u stemmen vandaag en bent u voor indexering van de pensioenen.
  Let dan goed op welke partij u kiest.
  Groen Links, SP en 50 plus zijn voor indexering.
  De meeste andere partijen kiezen in de 2e kamer NIET voor indexering.
  U heeft hetzelf in de hand.
  Veel wijsheid gewenst.

  De meeste andere partijen kiezen in de 2e kamer NIET voor
  indexering.
  U heeft het zelf in de hand.