bank

Bank dicht? Meld het KBO-PCOB

Seniorenorganisatie KBO-PCOB wil de sluitingen van bankkantoren in kaart brengen. Om dit voor elkaar te krijgen heeft de organisatie een nieuw meldpunt in het leven geroepen: Meldpunt Bank Dicht!

Corona als laatste zetje

Waar er vroeger meerdere bankkantoren te vinden zijn in 1 plaats, is het nu soms goed zoeken naar een fysieke plek waar u bankzaken kunt regelen. Het meerendeel kan anno 2020 online geregeld worden, waardoor bankfilialen steeds minder nodig zijn en dus verdwijnen. De coronacrisis lijkt een extra impuls te zijn voor banken om filialen te sluiten. “Laatst stuurde iemand ons een brief door van een grote bank waarin stond dat het bankfiliaal dat dicht was door corona, ook niet meer open zou gaan”, aldus een woordvoerder van KBO-PCOB.

Voor sommige mensen is de sluiting van een bankkantoor echt een probleem. Dit geldt bijvoorbeeld voor ouderen die geldzaken niet online kunnen regelen of hier huiverig voor zijn. Voor die mensen heeft KBO-PCOB het Meldpunt Bank Dicht! geopend.

Meld een sluiting

Via dit meldpunt kunnen mensen doorgeven welke bakfiliaal er waar is verdwenen en welke problemen zij ervaren omdat de bank dicht is. De resultaten wil KBO-PCOB op den duur voorleggen aan de banken. Ook wil de organisatie ervoor zorgen dat banken eerst nadenken over passende oplossingen voordat zij een filiaal sluiten. “Denk bijvoorbeeld aan een loket in een kantoorboekhandel. Dat kan al helpen”, aldus een woordvoerder.

(Bron: KBO-PCOB)

Geef een reactie