Vieren we Valentijnsdag nog wel?

Zondag 14 februari is het weer Valentijnsdag, de dag waarop we de liefde vieren. Maar doen we eigenlijk nog wel aan Valentijn? En wat vinden we ervan? We vroegen het aan de leden van ons MAX Opinie Panel.

Vol verwachting

Ruim 1 op de 10 respondenten zegt aan Valentijnsdag te doen en zo’n 60 procent kan niet wachten tot het zover is. 10 procent vindt het eigenlijk niet zo bijzonder en weer 4 procent vindt het vooral iets voor de jeugd. Op de vraag of ze graag verrast worden op Valentijn antwoorden ruim 8 op de 10 respondenten met een volmondig ja!

Stuurt u nog weleens een kaartje?

Met Valentijnsdag is het een traditie om iemand die u lief hebt, of iemand die u in het geheim wil vertellen dat u een oogje op hem of haar heeft, een kaartje te sturen. Bijna 14 procent van de ondervraagden zegt dat ze dit ook nog steeds doen. Meer dan de helft van de ondervraagden geeft echter aan dit soort gevoelens gewoon uit te spreken. 1 op de 10 respondenten stuurt nog wel eens een liefdesbrief of kaartje, maar dan via de moderne communicatie wegen, zoals via de e-mail of een sms.

Romantiek?

Bijna 40 procent van de ondervraagden vindt zich zelf romantisch en pakt graag uit met bloemen, chocolade en diners. En weer 40 procent haalt als hij/zij verliefd is alles uit de kast om diegene te verrassen en verblijden. Wilt u uw partner ook verrassen en laten weten dat u hem of haar waardeert? Dan hoeft u natuurlijk niet per se te wachten tot 14 februari, de liefde vieren kan iedere dag, maar het is wel een extra mooie gelegenheid! We wensen u een fijne Valentijn.

Uw (geheime) liefde laten weten dat u hem of haar waardeert? Stuur dan een speciale Valentijnspluim!

 

Geef een reactie

Reacties (3)

  Baggerman says:

  ik heb Valentijnsdag nog nooit gevierd maar kan mij goed voorstellen dat mensen het leuk vinden, nu doe ik er ook niets aan want mijn partner is overleden 4 jaar geleden en in mijn hart ben ik dankbaar dat ze nu in de hemel is. Ik heb haar de laatste 10 weken van haar leven verzorgd als man, maar onderzoek in het VUmc wees uit dat ik als vrouw geboren ben en daardoor ook zo goed voor mijn echtgenote in de laatste fase van haar leven haar heb kunnen verzorgen, Eveline Johanna Baggerman

  RABE says:

  1 keer heb ik van mijn echtgenoot een valentijnskaart gekregen. Waarschijnlijk omdat hij er toevallig aan dacht.
  Daarna zijn we gestopt met die commerciele uit Amerika overgewaaide onzin.
  We wisten toch wel dat we van elkaar hielden, zonder Valentijn. Wij zeiden het gewoon tegen elkaar.
  Daar hebben we de commercie niet voor nodig. Net als de onzin van vaderdag en moederdag. Helaas is mijn echtgenoot 4 1/2 jaar geleden overleden, maar tot die tijd was hij ook zonder vaderdag een lieve vader en zonder Valentijn een lieve man. En ik ben elke dag moeder, zonder moederdag.

  adegraaf36@gmail.com says:

  Wij zijn inmiddels 57 jaar getrouwd en gaan steeds meer merken dat je in dit leven niet meer buiten elkaar kan.
  Ik houd van haar, nog meer als toen ik haar net leerde kennen, en toen was ik al in de wolken. Waar zou ik dan nu zijn zonder haar? We hopen samen heel oud te worden en te genieten van elkaars liefde.