Succes voor de Soresdienst

Een succes met een Spaans tintje voor de Soresdienst van MAX Maakt Mogelijk. Door de vasthoudendheid van de vrijwilligers van de Soresdienst is het gelukt om de 75-jarige Toon Vermeulen van een verzorgingshuis in Torremolinos, Spanje, naar Nederland te krijgen. Geen eenvoudige klus, want door de bureaucratie lijkt dit een onmogelijke klus. Maar eind goed, al goed!

Terug naar Nederland

Toon Vermeulen verhuisde 14 jaar geleden naar Torremolinos om dichter bij zijn dochter en kleinkinderen te wonen. Maar in 2014 wordt hij getroffen door een herseninfarct en belandt in een verzorgingshuis. Tot overmaat van ramp gaat zijn dochter scheiden en emigreert naar Cuba. Zijn AOW wordt rechtstreeks overgemaakt naar het verzorgingshuis waardoor er nauwelijks zakgeld overblijft om bijvoorbeeld contact te zoeken met familie en vrienden in Nederland. Toon kwijnt weg tussen de dementerende ouderen. Omdat Toon niet dementeert en zich door het infarct niet meer goed kan uitdrukken in de Spaanse taal, is het de verkeerde plek voor hem om te wonen.

Soresdienst

Toon wil daarom niets liever dan terug naar Nederland, maar kan dit zelf niet regelen. Ook zijn familie en vrienden lukt het niet om dit via (overheids)instanties voor elkaar te krijgen. Daarom schakelt goede vriend Jan Smits de Soresdienst van MAX Maakt Mogelijk in. En met succes! Wat niemand anders lukte is de vrijwilligers van De Soresdienst wél gelukt; Toon naar Nederland halen én een woonruimte voor hem regelen. Na een jaar van intensieve bemiddeling is er plaats voor Toon in een verzorgingshuis in Helmond.

Hereniging

MAX Maakt Mogelijk is bij de hereniging als Toon aankomt op Schiphol. Hij wordt opgewacht door Jan Slagter en familie en vrienden. Het wordt een bijzondere en emotionele  hereniging.

Een speciale uitzending van MAX Maakt Mogelijk met de hereniging van Toon is te zien op maandag 28 maart 2016.

Geef een reactie

Reactie

    ineke18 says:

    Ik heb het programma gezien. Heel mooi dat de mensen geholpen worden. En vooral doe man die het zo moeilijk had. Ik vond het ook heel fijn dat hij zo verwelkomt werd door familie en vrienden. Mooi hoor.