Stichting Ambulance Wens is jarig

Jaarlijks vervullen ze bijna 1700 wensen en dat doen ze al 10 jaar lang: Stichting Ambulance Wens. Reden voor feest, want zo’n jubileum dat moet gevierd worden. Daarom wordt er op 3 april een gala gehouden in Koninklijk Theater Carré.

Kees Veldboer

Oprichter van de stichting is Kees Veldboer. Kees was ook zelf ambulance-chauffeur. Het idee kwam toen hij op een dag een oude zeeman naar het ziekenhuis moest brengen. Onderweg daar naartoe wilde hij stoppen bij de zee. De tranen rolde over zijn wangen, hij vond het zo fijn om de zee te zien. Hij vertelde Kees dat zijn grote wens was om nog een keer op een schip te varen voor hij zou overlijden. Dat idee is Kees uit gaan werken. Hij regelde een boottocht voor de oude zeeman die tijdens de tocht weer even helemaal opleefde. “Ik vond het zo ongelooflijk mooi om te doen, dat ik besloot een stichting op te richten.” Ruim 2 jaar heeft Kees zijn baan als ambulance-chauffeur gecombineerd met het werk voor de stichting.

Laatste wens

De stichting maakt het mogelijk om van terminaal zieke mensen hun laatste wens in vervulling te laten komen. Jaarlijks laat de stichting ongeveer 1700 wensen in vervulling gaan. Dit gebeurt mede dankzij de inzet van 200 medisch geschoolde vrijwilligers. De stichting werkt samen met diverse bedrijven en organisaties en is afhankelijk van donaties voor de realisatie van wensen.

10 jaar

In 2017 bestaat Stichting Ambulance Wens 10 jaar. Dat wordt gevierd met een gala op maandag 3 april 2017 in Koninklijk Carré in Amsterdam. Tijdens het gala zijn er optredens van onder andere Karin Bloemen, Willeke Alberti en Sjors van der Panne. Alle artiesten werken belangeloos mee. De piste van Carré is gereserveerd voor terminale patiënten. De rest van de kaarten worden verkocht. De opbrengst komt ten goede aan stichting.

Kees Veldboer van Stichting Ambulance Wens is vrijdag 10 februari 2017 te gast in Tijd voor MAX.

Geef een reactie