MAX Maakt Mogelijk

Start nieuw seizoen MAX Maakt Mogelijk

Zaterdag 20 oktober 2018 gaat een nieuw seizoen van het programma MAX Maakt Mogelijk van start. Het het programma dat leefomstandigheden van ouderen verbetert en wensen vervult. In de eerste aflevering onder meer aandacht voor de Amsterdamse Sita en voor ouderen in Moldavië.

Buurtbewoners starten actie

Als Sita voor de 2e keer wordt beroofd van haar Canta is ze radeloos. De 58-jarige Amsterdamse is, vanwege haar lichamelijke beperking, afhankelijk van het wagentje. Ze doet er dagelijks boodschappen mee en gaat ermee naar de sociale werkplaats. Dat is nu allemaal niet meer mogelijk. Buurtbewoner Iwan is een actie gestart om geld in te zamelen voor een nieuwe Canta. En dat gaat al heel aardig. Tweederde van het bedrag is ingezameld als Jan Slagter bij Sita voor de deur staat met een grote verrassing…

Ruimte om spelletjes te spelen

Verder is er aandacht voor senioren in Aalsmeer. Langer zelfstandig wonen is wat de senioren allemaal doen. In de zomer komt iedereen graag samen in de overdekte ruimte om spelletjes te spelen. Het meubilair is echter afgekeurd door de brandweer en geld voor nieuwe tafels en stoelen is er niet. MAX Maakt Mogelijk komt met een oplossing.

Een badhuis

Tot slot aandacht voor ouderen in Moldavië. Daar is een tekort aan vrijwel alles. MAX Maakt Mogelijk voorziet de ouderen in het armste land van Europa van essentiële benodigdheden. Door een gebrek aan hygiëne worden veel mensen ziek. MAX Maakt Mogelijk wil daarom in het dorp Tanatari een simpel badhuis maken, waar alle ouderen uit het dorp zich kunnen wassen en douchen. Om dit te kunnen realiseren vraagt MAX Maakt Mogelijk de kijker om hulp.

MAX Maakt Mogelijk is te zien vanaf zaterdag 20 oktober 2018 om 18.00 uur op NPO 2.

Geef een reactie