raad

Raad Gevraagd: “wie helpt mij met de belastingaangifte?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze nieuwe rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De belastingaangifte invullen is niemands favoriete hobby, zo ook niet die van mevrouw Zonneveld. Sterker nog: zij heeft een heus belastingaangifte-probleem. Dit schrijft zij;

“Ik moet alweer bijna belastingaangifte doen en dat vind ik altijd een stressvol moment. Omdat ik zelf niet goed met cijfers ben, vraag ik mijn zoon om het te doen voor mij. Hij doet dit nu een aantal jaar en heeft aangegeven dat hij het niet meer wil doen.  Hij heeft een gezin en een drukke baan en er gewoonweg geen tijd voor, zegt hij. Ik heb nog 3 andere kinderen, maar die zijn niet zo goed met cijfers als de zoon die altijd mijn aangifte doet. Wat moet ik nu doen? Het toch aan 1 van mijn andere kinderen vragen of elders hulp zoeken?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

  Edwin1971 says:

  Ik wil u wel helpen
  Mailt u maar wat het probleem is , of dat ik het invul
  Geen enkel proble er m

  oosterwijck says:

  Het hele systeem van belastingen betalen en terugvragen is gestoeld op corruptie van ontduiken en sjoemelen. Ook wel valsheid in geschriften, genoemd. Hoe meer je weet van belastingen, hoe meer je profiteert van vrijstellingen, aftrekposten en kortingen. Er is ook nog een mogelijkheid van aftrekposten verzinnen. … Terwijl er niemand beter weet, als de belastingdienst zelf, wat U moet betalen, mag U zelf aanvoeren wat U in mindering wilt brengen. Het hele systeem is gebaseerd op kennis van de terug vrager zelf, terwijl de voorschriften zo ingewikkeld mogelijk zijn gemaakt. Daardoor zijn het altijd weer diegene, die voldoende inkomen hebben om een deskundige in te schakelen, die geld terugkrijgen. Het gepeupel met een basisinkomen, betalen daarom te veel en de uitverkorenen, betalen daarom te weinig. De topinkomens betalen helemaal geen belasting. … De wetgever en de politiek hebben het mogelijk gemaakt, dat de rijken der aarde belasting betalen in een ander land en andersom, dat een rijke der aarde uit een ander land, hier belasting betaald. Kort gezegd, beiden betalen niets of te weinig. U als werkezel of loonslaaf, kan niet vluchten naar een belastingparadijs. Mits U voetballer bent (€25 miljoen per jaar), of artiest (€25 miljoen per jaar), of bij de omroep een praatprogramma verwoord voor €600.000 of meer per jaar. Of U minister bent voor €190.000 per jaar + een stuk of tien commissariaten en adviseur functies, waarbij een paar miljoen per jaar binnenkomen. U, werkezel of loonslaaf, mag rekenen met de kruimels. … Dit systeem noemt men ook wel “Vrijheid en Democratie”. Een kenmerk van de VVD.