skatebaan

Raad Gevraagd: “Wat kunnen wij doen aan de skatebaan achter onze tuin?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Sportief bezig zijn is natuurlijk hartstikke goed, maar het is minder leuk als andere mensen er last van hebben. Daar kan Jenny over meepraten, want zij ondervindt geluidsoverlast van een houten skatebaan die zich sinds kort achter haar huis bevindt:

“Schuin achter onze tuin heeft iemand een half pipe (een skatebaan, dus) van hout gebouwd. Daar gaan volwassenen uren achtereen op skaten, wat heel erg veel lawaai maakt. Het geluid is niet alleen in de directe omgeving te horen, maar in de hele buurt, waardoor zelfs op mooie dagen iedereen binnen gaat zitten met de deuren dicht. Wat kunnen wij hier aan doen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

  1. Nelleke reageert says:

    Wie heeft de skatebaan gebouwd? Is dat door een groepje jongeren geplaatst. of is het met instemming en vergunning van de gemeente geplaatst.
    Is het door de gemeente geplaatst dan kunt u weinig doen vrees ik. Zijn het jongeren dan kunt de de wijkagent inschakelen om eens poolshoogte te komen nemen. Zodra u dat weet kunt u gerichter actie ondernemen. Er zou dan een skatebaan bij de gemeente kunnen worden aangevraagd die komt te liggen op een plek waar niemand last van heeft. Daar heeft dan iedereen plezier van. Het kan ook zijn dat deze skatebaan er neergezet is door jongeren omdat de sportscholen dicht zijn, hetgeen wel te begrijpen is. Dat probleem zou dan binnenkort opgelost moeten zijn. Hetzelfde gebeurt in onze wijk. De kinderspeelplaats wordt nu gebruikt door volwassenen om te tennissen. Dat is al 3 maanden zo. Kinderen kunnen er nu niet meer spelen omdat er nu veelal “getennist” wordt. Al is het meer achter de bal aanhollen want echt tennissen kan ik het niet noemen.