Raad Gevraagd: “moet ik meedoen aan het gezamenlijke cadeau voor mijn kleinkind?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Als er binnen de familie van Jacob een kind jarig is, wordt er vaak een groot feest gegeven. In het geval van zijn eigen kleinzoon is dit niet anders.  De ouders van het jongetje willen graag dat Jacob meedoet aan een gezamenlijk cadeau voor hun zoontje, maar Jacob twijfelt of dit wel zo’n goed idee is.

“Het kind van mijn zoon en zijn vrouw wordt binnenkort 3 jaar. Ze willen hem een heel duur fietsje geven en hebben daarom gevraagd of ik ook wil bijdragen. In eerste instantie vond ik dit een goed idee maar eigenlijk vind ik het belachelijk dat een kind van 3 een fietsje krijgt van bijna 200 euro. Een tweedehands exemplaar van 50 euro is toch ook goed? Ik wil dus liever niet meedoen aan het cadeau, maar ik wil mijn zoon en schoondochter ook niet beledigen. Wat te doen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. ineke18 says:

    Waarom zou je niet mee doen? Beter een mooi cadeau dan allemaal dingetjes waar hij zo op uit gekeken is.

  2. janie says:

    Het gaat om het kindje dat 3 jaar wordt, op die leeftijd vinden kinderen het prachtig om cadeautjes uit te pakken. Het zal niet begrijpen dat oma en opa geld hebben gegeven om een fietsje te kopen. voor een kindje van 3 zijn er leuke cadeautjes te koop. lego, Playmobiel, dingen om te tekenen,auto’s poppen etc. allemaal dingen die je zo duur of goedkoop kan geven als jezelf wilt. Een kindje van 3 gaat echt niet de hele dag fietsen.