buurman

Raad Gevraagd: “mijn buurman wil te persoonlijke gesprekken voeren”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De buurman van Carla is eenzamer geworden sinds zijn vrouw is overleden. Carla vindt dit heel vervelend voor hem, maar zit niet altijd te wachten op de persoonlijke verhalen die hij haar nu vertelt als ze elkaar tegenkomen…

“Mijn buurman is zijn vrouw verloren. Ik vind dit erg verdrietig voor hem en probeer hem te helpen waar ik kan. Hij is hier erg dankbaar voor maar ik vrees dat hij dit ook als uitnodiging ziet om heel persoonlijke verhalen met mij te delen. Zo vertelt hij mij geregeld in geur en kleur over zijn lichamelijke ongemakken. Ik zit eigenlijk niet op zulke gesprekken te wachten, maar ik durf ook niet te zeggen dat ik dit niet wil. Hij is immers al zo alleen en ik wil niet dat hij zich schuldig voelt. Hoe pak ik dit aan?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

  1. Nelleke reageert says:

    De enige tip die ik u kan geven is uit te vinden wie zijn huisarts is en deze inseinen. Hij/zij kan daarop actie ondernemen.