Per Seconde Wijzer-boegbeeld Kees Driehuis overleden

Journalist en presentator Kees Driehuis is overleden. Hij is bij het grote publiek vooral bekend als presentator van de tv-quiz Per Seconde Wijzer, die hij bijna 30 jaar lang presenteerde. Driehuis 67 jaar geworden. 

Per Seconde Wijzer

Driehuis begint in de jaren 70 zijn journalistieke carrière bij de VARA en werkt tijdens zijn leven voor verschillende programma’s van deze omroep. In het begin werkt hij vooral voor de radioprogramma’s, maar vanaf de jaren 80 begint hij te werken voor tv. Hij is in dat decennium onder meer redacteur van het programma Sonja op… van Sonja Barend. In 1989 vraagt eindredacteur Ellen Blazer of hij een screentest wil doen voor de nieuwe VARA-kennisquiz Per Seconde Wijzer. Dat doet hij. Uiteindelijk presenteert Driehuis de quiz tot in 2018. Vlak nadat hij is gestopt bij Per Seconde Wijzer wordt duidelijk dat hij ziek is. Hij zou niet meer beter worden.

Werk voor actualiteitenprogramma’s

Naast zijn werk voor Per Seconde Wijzer is Driehuis ook jarenlang betrokken bij de actualiteitenprogramma’s van de VARA. Zo is hij in 1995 mede-oprichter van Zembla. In 1997 stapt hij over naar Nova. Hij presenteert dit programma en is ook jarenlang adjunct-hoofdredacteur. In 2002 keert hij terug naar Zembla, omdat hij het niet eens is met de nieuwe koers die de hoofdredacteur wil varen. In 2012 volgt hij Clairy Polak op als presentator van het discussieprogramma Buitenhof. Ook is hij van 2001 tot aan 2017 de voice-over van het Sinterklaasjournaal.

(Bron: NOS, archief, VARA)

Geef een reactie