Duur 07:11
Gepubliceerd op 26 januari 2018

Kees Driehuis stopt na 29 jaar met Per Seconde Wijzer

Presentator Kees Driehuis begint aan zijn laatste seizoen van het spelprogramma Per Seconde Wijze. De 66-jarige Driehuis, die al 29 jaar het boegbeeld is van de quiz, gaat met pensioen.

Boegbeeld van het programma

In 1989 begint Kees Driehuis met de presentatie van het programma, wat dan al langere tijd niet meer op tv is. In de jaren dat hij de kennisquiz presenteert, groeit het uit tot een vaste waarde op de televisie. “Kees Driehuis ís zo ongeveer Per Seconde Wijzer. Intelligent, scherp, ad rem, vol humor”, aldus BNNVARA mediadirecteur Robert Kievit. “Wij zijn hem veel dank verschuldigd voor de jarenlange presentatie van de kennisquiz, die mede dankzij hem behoort tot de klassiekers van de Nederlandse televisie”, gaat Kievit verder.

Lange carrière

Driehuis heeft meer dan 40 jaar lang voor de VARA, nu BNNVARA, gewerkt. Tijdens zijn lange carrière vervult hij vele functies. Zo is hij naast vaste presentator van Per Seconde Wijzer ook presentator van Nova en Buitenhof. Ook is hij een tijd werkzaam als eindredacteur bij het programma Zembla, een programma dat hij zelf heeft bedacht.

Laatste seizoen

Het allerlaatste seizoen van Per Seconde Wijzer met Kees Driehuis als presentator begint op 29 januari 2018. Wie na afloop van dit seizoen het presentiestokje overneemt, maakt omroep BNNVARA later dit jaar bekend.

Kees Driehuis is op 26 januari 2018 te gast bij Tijd voor MAX. U ziet Tijd voor MAX elke werkdag om 17.10 uur op NPO 1.

(Bron: BNNVARA, NOS)

Geef een reactie

Reacties (2)

    oosterwijck says:

    Een mooie tijd ervaren met Kees Driehuis. Het is een prachtig mooi programma, dat nog lang op de buis moet blijven. Een pareltje.

    FvH says:

    Jammer dat je met functioneel leeeftijdsontslag moet. Wij hebben altijd met veel plezier na je programma’s gekeken. vriendelijke groet

Bekijk ook

Meer