maatjes gezocht

Maatjes gezocht

Samen fietsen, wandelen, voorlezen of gewoon samen een kopje koffie drinken. Het lijken allemaal vanzelfsprekende activiteiten, maar dat zijn het niet voor iedereen. Voor die mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken is het Oranje Fonds het maatjesproject gestart. En het fonds krijgt hulp bij deze zoektocht. Want Tatum Dagelet en Frans Duijts gaan in het programma Maatjes Gezocht op zoek naar maatjes!

Kracht van de samenwerking

Een maatjesproject is een verzamelnaam. Waar het op neer komt is dat een vrijwilliger zich 1 op 1 verbindt aan iemand die op bepaalde punten in zijn of haar leven een coach, mentor of maatje nodig heeft. De kracht zit volgens het Oranje Fonds in de samenwerking. Een maatje kan helpen in situaties waarbij iemand sociaal-emotionele steun nodig heeft. Of bij iemand op bezoek gaan die eenzaam is of iemand die uit een isolement gehaald moet worden. Persoonlijk contact en gelijkwaardigheid staan in al deze ontmoetingen centraal.

Voldoening

Het maatjesproject werkt 2 kanten op. Want niet alleen degene die het maatje nodig heeft, heeft er baat bij. Ook de vrijwilliger zelf haalt hier voldoening uit en doet veel nieuwe ervaringen op. Veel maatjes ontmoeten elkaar wekelijks of tweewekelijks. De activiteiten variëren van winkelen, wandelen, hulp bij de boekhouding, koffie drinken, film kijken en een museum bezoeken. Maatje wordt u over het algemeen voor bepaalde tijd. De duur varieert van 3 maanden tot 2 jaar, maar gaat altijd in overleg.

Maatjes gezocht

In een nieuw televisieprogramma gaan Tatum Dagelet en Frans Duijts op zoen naar maatjes. Naar aanleiding van de uitzending kunnen vrijwilligers zich aanmelden op de website maatjesgezocht.nl Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds. Het fonds is hard op zoek naar vrijwilligers, want de vraag is groter dan het aanbod. Er zijn veel verschillende soorten maatjes. Maar iedereen kan een maatje worden.

Tatum Dagelet en Frans Duijts zijn 19 oktober 2017 te gast in Tijd voor MAX. Maatjes Gezocht is te zien NH, AT5 en Omroep Gelderland.

Geef een antwoord