LINDA.foundation

LINDA.foundation: ‘geven is nog leuker dan krijgen’

In Nederland leeft 1 op de 9 kinderen in armoede. In onze hoofdstad is dat zelfs 1 op de 4 en de verwachting is dat dit aantal alleen maar zal stijgen. Kinderen die leven in armoede groeien niet onbezorgd op, want financiële nood bezorgt het hele gezin stress. LINDA.foundation wil deze gezinnen een steuntje in de rug geven. 

Kinderen zijn de dupe

Steeds meer gezinnen kunnen de maandelijkse rekeningen niet meer betalen en moeten een beroep doen op de schuldsanering. De Voedselbank kan het aantal aanvragen nauwelijks aan en de vraag voor bijzondere bijstand neemt toe. Kinderen zijn vaak de dupe van deze situatie. Ze kunnen vaak geen lid zijn van een (sport)vereniging, geen verjaardagsfeestje geven en ze hebben zelden iets nieuws om aan te trekken. Sommige kinderen worden hiermee gepest. Van het geld dat oudere kinderen verdienen met een bijbaantje, gaat het merendeel naar eten of een extraatje voor de ouders.

Onbezorgde momenten

LINDA.foundation wil deze gezinnen tot steun zijn. De foundation kiest de gezinnen niet zelf. Dit doen zij in overleg met gemeentelijke wijkteams, schuldhulpverleners, de Voedselbank en verschillende maatschappelijke- en welzijnsinstanties door het hele land. LINDA.foundation is opgericht in 2013 door Linda de Mol en Mood for Magazine met als doel (alleenstaande) ouders met kinderen die in financiële nood verkeren te helpen. Sinds de oprichting heeft de foundation 5500 gezinnen een paar onbezorgde momenten bezorgd. Alle donaties gaan 100 procent naar de gezinnen. “Geven is leuker dan krijgen”, aldus Linda de Mol. “Kinderen zijn nooit verantwoordelijk voor de financiële problemen, maar ze lijden er wel onder. Daarom geven wij hen graag een steuntje in de rug.”

Linda de Mol is 6 december 2016 te gast in Tijd voor MAX. Lees meer over de LINDA.foundation en hoe u de foundation kunt helpen gezinnen in financiële nood kunt helpen.

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Hanneman says:

    Dit is natuurlijk prachtig en is naar ik mag hopen voor de andere duurbetaalde droombaners een voorbeeld. Dus Paul, Giel, Beau enz. enz. vólg Linda. Broer John zou ook best een leuke duit in deze zak kunnen doen….

  2. oosterwijck says:

    Misschien kan Linda, alle rijke Nederlanders overhalen, om de regering onder druk te zetten, dat gezinsinkomens een aanvaardbaar minimum moeten hebben. Zodat die stakkers, die nu naar de voedselbak moeten en altijd onder spanning staan, wanneer ze uit huis gezet worden, eindelijk eens zonder stress, gezond kunnen leven. Dan is al dat andere werk, om die gezinnen tot steun te zijn, ineens overbodig.