Johma

Johma heet door tweeling Johan en Herman even Joher

Tweelingbroers Johan en Herman Lette uit Losser nemen vrijdag 26 oktober 2018 na bijna 40 jaar dienstverband tegelijk afscheid van hun werkgever Johma. En dat laat hun werkgever niet zomaar voorbij gaan. Als ode aan de trouwe werknemers hebben zij deze week Johma omgedoopt tot Joher. 

Samen op de fiets

Bijna 40 jaar geleden, op 5 maart 1979, treden de tweelingbroers Johan en Herman in dienst bij de salademaker. Elke dag gaan de broers op de fiets naar het werk. Ze werken wel op verschillende afdelingen. Johan werkt als operator fabricage. Hij zorgt ervoor dat de juiste ingrediënten voor de salades bij elkaar komen. Herman zorgt er als operator afvul/inpak voor dat de salades in de juiste bakjes komen. De heren werken apart, maar zoeken elkaar in de pauzes op en fiets ook gezamenlijk weer naar huis.

“We kunnen het gewoon goed vinden met elkaar”

Naast samenwerken, delen de broers nog meer. Ze zijn op dezelfde dag getrouwd. Ook nog met 2 zussen die ze op dezelfde dag hebben ontmoet. Ze wonen vlak bij elkaar, allebei op een hoek van de straat. En werken in hun vrije tijd graag samen in de tuin. “We zijn tweeling, onafscheidelijk. We kunnen het gewoon goed vinden met elkaar.” Nu gaan de mannen tegelijk  met pensioen. En dat gaat de heren niet in de koude kleren zitten. “Ik heb er al flink om gehuild”, geeft Johan toe. Ook in Hermans ogen wellen tranen op als hij over het afscheid spreekt. “Het is hier gewoon altijd zo gezellig. Ik ben nog nooit met tegenzin naar mijn werk gegaan”, aldus de heren tegen het AD.

Joher

De bijzondere band die Johan en Herman hebben en het ongelooflijke werkplezier van de mannen is de werkgever niet ontgaan. Daarom heeft de Twentse salademaker als ode aan Johan en Herman de naam voor 1 week veranderd in Joher. Boven de ingang hangt een bord met de nieuwe naam. Maar daar blijft het niet bij ook de website, de app en alle social media-accounts zijn aangepast en heten voor 1 week Joher. De broers kunnen hun geluk niet op. “Dit is een fantastische blijk van waardering. We gaan het hier heel erg missen.” Maar wie denkt dat de broers zich gaan vervelen heeft het mis. Behalve meer tijd met de kleinkinderen doorbrengen, gaan de broers rondleidingen door het bedrijf geven.

(Bron: AD/Foto: Johma)

Geef een reactie