Kinderfonds MAMAS

Geef kinderen een kans op een gezonde en kansrijke toekomst

Miljoenen Zuid-Afrikaanse kinderen groeien op in ernstige armoede. In de sloppenwijken, maar ook op het platteland, is het leven genadeloos. Kinderfonds MAMAS vindt dat dit moet veranderen. Tijd voor MAX staat dinsdag 29 oktober 2019 in het teken van de kinderen in Zuid-Afrika. In de uitzending staat Kinderfonds MAMAS centraal.

Help de MAMAS in Zuid-Afrika de armste kinderen te helpen met dagelijkse zorg, veiligheid en liefde. Steun Kinderfonds MAMAS. Bel 0800 – 1331 (gratis) of word online donateur.

Genadeloos

Ruim 5 miljoen Zuid-Afrikaanse kinderen groeien op in ernstige armoede. In de sloppenwijken, maar ook op het platteland, is het leven genadeloos: immense armoede, hoge werkloosheid, veel geweld, seksueel misbruik en een hoog aidscijfer. Veel vaders en moeders zijn uit beeld.

MAMAS voor kinderen en moeders

Gelukkig zijn er de MAMAS: lokale vrouwen die zich inzetten voor kinderen die leven in deze extreme armoede en op eigen initiatief zorg leveren. Zij zorgen voor warmte en aandacht: dagelijkse maaltijden, medische zorg, een plek in de kinderopvang of op school en een veilige omgeving om in te spelen. En die hulp krijgen de kinderen niet 1 jaar, maar van 0 tot volwassenheid. Zodat ze de kans krijgen op een gezonde en kansrijke toekomst. Ook voor de moeders is er aandacht; de MAMAS leren de moeders hoe ze moestuinen kunnen aanleggen zodat ze gezonde groenten kunnen verbouwen of geven intensieve begeleiding aan zwangere vrouwen om alcoholgebruik tijdens de zwangerschap te voorkomen.

Hulp is hard nodig

In Tijd voor MAX een reportage over de sloppenwijken in de buurt van Kaapstad waar de MAMAS actief zijn. Duidelijk wordt hoe groot de ellende is en hoe hard er hulp nodig is. Ook zien we een portret van MAMA Claudia, een jonge vrouw die na het overlijden van haar moeder in een project van de MAMAS terechtkwam. Ze werd gelukkig niet een van de vele vroegtijdige schoolverlaters, maar kon zelf een goed leven opbouwen dankzij de wijze MAMA Beatie, die zich over haar ontfermde en haar een toekomst gaf. Zelf heeft zij nu als MAMA ook kinderen onder haar hoede.

Kinderfonds MAMAS

Over Kinderfonds MAMAS

Kinderfonds MAMAS is op verzoek van oud-president Nelson Mandela opgericht en steunt de ideeën en de aanpak van de meer dan 2000 krachtige vrouwen in 57 prachtige projecten verspreid over heel Zuid-Afrika. Samen vormen zij de Beweging van Hoop. De lokale MAMAS weten wat nodig is. Het fonds wil in Zuid-Afrika groeien, maar in Nederland klein blijven.

MAMAS in Tijd voor MAX

In Tijd voor MAX vertelt Joep Verboeket van Kinderfonds MAMAS over het werk van het fonds. Verrast Robèrt van Beckhoven donateurs met authentieke Zuid-Afrikaanse recepten, vertelt ambassadeur Leona Philippo over haar ervaringen in Zuid-Afrika en geeft hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder zijn visie op de ontwikkeling van de hersenen van kinderen in Zuid-Afrika die opgroeien in extreme armoede.

Word donateur

In heel Zuid-Afrika groeit de beweging van hoop: samen bieden vele honderden MAMAS de allerarmste kinderen een kans op een toekomst. Zo veranderen zij Zuid-Afrika van onderaf.

Help de MAMAS in Zuid-Afrika de armste kinderen te helpen met dagelijkse zorg, veiligheid en liefde. Steun Kinderfonds MAMAS. Bel 0800 – 1331 (gratis) of word online donateur.

Geef een reactie