Duur 02:36
Gepubliceerd op 25 september 2017

Deel uw mooie mantelzorgmomenten

Mantelzorg verlenen kan zwaar zijn, maar ook heel mooi. Om deze positieve kant meer aandacht te geven, roept Mezzo, de Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers, op om uw mooiste mantelzorgmomenten met hen te delen. Alle inzendingen worden gebundeld in een mozaïek en onthuld op de dag van de Mantelzorg op 10 november 2017.

Mantelzorg in ander daglicht

Het mozaïek dat Mezzo gaat maken, moet aantonen dat het zijn van mantelzorger niet alleen maar zwaar is, zoals in de media vaak wordt geschetst. Liesbeth Hoogendijk, directeur van Mezzo: “Het lijkt soms alsof mantelzorg alleen maar zwaar is. Dat is gelukkig niet zo; bijna 90% van de mantelzorgers geniet juist ook van de mooie momenten.” Alle mantelzorgers die zo’n mooi moment graag willen delen, kunnen dit via de site van Mezzo insturen. Volgens de vereniging maakt het niet uit in welke vorm u het giet: een gedicht, foto, verhaaltje of iets anders. Alles mag.

Mantelzorg in Nederland

Op dit moment zijn 4 miljoen Nederlanders werkzaam als mantelzorger. Meer dan 600.000 personen vervullen deze rol langer dan 3 maanden en besteden er veel tijd aan. Sommigen meer dan 8 uur per week. Dit kan komen doordat de overheid erop inzet om ouderen steeds langer thuis te laten wonen, waardoor er meer een beroep wordt gedaan op de omgeving. Uit cijfers van Mezzo blijkt dat veel van de mantelzorgers ook nog ander, betaald werk hebben. Deze vlieger gaat op voor 5 van de 6 mantelzorgers.

Hallo Nederland

Hallo Nederland besteedt op maandag 25 september 2017 aandacht aan het nieuwe initiatief van Mezzo. U ziet dit programma elke werkdag om 18.30 uur op NPO 2.

(Bron: website Mezzo)

Geef een reactie

Reactie

  1. Hanneman says:

    Vraag mij af wat het verband is tussen een artikel op MAX over de indrukwekkende tevredenheidscijfers door bewoners gegeven aan verzorgingstehuizen en dit. Deel uw mooie mantelzorgmomenten versus uit uw mantelzorgzorgen. Van al die definities, al die geschatte of gemiddelde uren aan inzet, het gevolg van de VVD – maatregel die bij voorbeeld bepaald dat ouderen langer thuis moeten (!) wonen zou je gaan denken dat mantelzorgen een feest is. Althans, op momenten. Tja, die zullen er zeker zijn, mooie mantelzorgmomenten. Net zoals ik mooie momenten had in de bouw of op de fabriek. Maar ondanks alle fraais uit die tijd waren het dikwijls zware banen en je had op z’n tijd wel eens een ontspannend moment nódig om het te kunnen volhouden. Vandaag de dag werk ik in de zorg en heb ik regelmatig met mantelzorgers te maken. En dat is soms niet mis. Soms bijna ondoenlijk. Dat mantelzorgen. Ik blijf voorstander van een omdraai in het VVD verhaal voor de zorg. Héropening van veel huizen, aanstelling van fatsoenlijk personeel met voldoende salaris en doenlijk werk, om de samenleving in zijn geheel te verbeteren én ontlasten.

Bekijk ook

Meer