Corrie van Gorp

Corrie van Gorp (78) overleden

Actrice Corrie van Gorp is zondag 22 november 2020 op 78-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie bekendgemaakt. Van Gorp is in Rotterdam in haar slaap overleden.

De revue

De in Rotterdam geboren Corrie van Gorp maakte al op heel jonge leeftijd kennis met de showbusiness. Ze is bekend als danseres, zangeres, actrice en comédienne. Haar vader Piet van Gorp maakte deel uit van het destijds populaire accordeontrio The Three Jacksons. Ze danste vanaf het einde van de jaren 50 onder meer bij het Amsterdamse Ballet, het Nationaal Ballet en de Dansgroep Helen Le Clerq. Begin jaren 70 is zij doorgebroken toen ze samen met Willem Nijholt optrad in theatershows van Wim Sonneveld. Na een hoofdrol in de musical Een kannibaal als jij van Freek de Jonge en Bram Vermeulen was zij in 1974 voor het eerst te zien in de revue van André van Duin. Naast Frans van Dusschoten was zij jarenlang een bekend gezicht in het populaire revuegezelschap.

Meneer en mevrouw De Bok

Van Gorp speelde later in de televisie- en theatershows van André van Duin en scoorde solo een aantal grote hits, waaronder Me Soesafoon, Zo slank zijn als je dochter, Alie van de wegenwacht en Ik ben tamboer. Met André Van Duin vertolkte zij de bekende typetjes meneer en mevrouw De Bok, waarmee ze samen in 2009 een televisie-comeback maakten in de wekelijkse Dik Voormekaar Show. Van Gorp speelde ook nog mee in enkele bioscoopfilms, waaronder Ik ben Joep Meloen en De Boezemvriend. In beide films was ze te zien met André van Duin en Fans van Dusschoten.

Eerbetoon

Haar laatste publieke optredens dateren uit 2009. Daarna trok zij zich terug uit het openbare leven. In 2018 werd in het Oude Luxor Theater in Rotterdam, in de foyer op de eerste etage, een vitrine ingericht met de originele kleding van mevrouw De Bok als permanent eerbetoon aan Van Gorp. Het initiatief voor het eerbetoon kwam van cabaretier Richard Groenendijk, die op het idee kwam na een gesprek met Van Gorp tijdens de jubileumvoorstelling van 100 jaar Luxor van Paul de Leeuw. De Leeuw ontving daarin Van Gorp als een van zijn special guests.

Corrie van Gorp

Corrie van Gorp tijdens de onthulling van een eerbetoon in het Oude Luxor Theater.

(Bron: ANP)

Geef een reactie