Duur 14:59
Gepubliceerd op 7 januari 2022

Wortelcakejes met vanillecrème

Wortel klinkt hartig, maar in baksels krijgt het een subtiel zoete smaak. Elizabeth verwerkt de wortel door het beslag van de wortelcakjes en doet er een overheerlijke vanillecrème overheen. Zo gemaakt en leuk om uit te delen.

Ingrediënten (voor ongeveer 12 stuks):

  • 90 gram wortel
  • 110 gram ananas
  • 60 gram pecannoten
  • 130 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel baksoda
  • 0,25 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 0,25 theelepel nootmuskaatpoeder
  • 0,25 theelepel gemalen kruidnagel
  • 70 gram kristalsuiker
  • 50 gram bruine rietsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract (let op: geen vanille-aroma)
  • 125 milliliter zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 20 gram geraspte kokos
  • 1 sinaasappel

Voor de topping:

  • 300 gram roomkaas
  • 200 gram witte chocopasta
  • 1 theelepel vanille-extract (let op: geen vanille-aroma)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 190 °C. Verdeel de cupcakevormpjes over de muffinvorm.

Schil de wortel en rasp op een grove rasp. Weeg 90 gram af. Pureer de ananas in de blender tot een gladde puree. Houd een paar mooie pecannoten achter voor versiering en hak de rest fijn.

Meng in een kom de bloem, bakpoeder, baksoda, zout, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Klop met een garde in een andere kom de kristalsuiker, bruine suiker, vanille-extract, zonnebloemolie en de eieren tot een troebel beslag. Voeg het bloemmengsel toe en meng alles kort tot de bloem helemaal is opgenomen.

Spatel de kokos door het beslag. Rasp de schil van de helft van de sinaasappel en voeg aan het beslag. Spatel de ananas en wortel door het beslag. Voeg de pecannoten toe en spatel door.

Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes; circa 3 eetlepels per vormpje en bak ze in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakejes 5 minuten afkoelen in de vorm en laat ze dan uit de vorm helemaal afkoelen op een rooster.

Meng in een kom de roomkaas met de chocopasta en vanille-extract tot een gladde crème. Hak de rest van de pecannoten grof. Versier de cupcakes met de crème en de pecannoten en rasp er de rest van de sinaasappelschil over. Snijd eventueel dunne plakjes sinaasappel en gebruik die ook als garnering.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Reactie

    Baksels says:

    Lijkt mij heerlijk, maar wel heel veel ingrediënten!
    Hoe maak ik vanille-extract?

Bekijk ook

Meer