Duur 15:29
Gepubliceerd op 12 november 2021

Mango-Griekse yoghurttaart

Deze mango-Griekseyoghurttaart is lekker voor bij de thee of koffie, maar ook als dessert. De fris-zoete smaak van de mango laat zich uitstekend combineren met de romige, licht zure smaak van de Griekse yoghurt. Elizabeth maakt de bodem van havermout en amandelmeel.

Ingrediënten:

  • 30 ml kokosolie
  • 45 gram havermout
  • 45 gram amandelmeel
  • 20 gram honing
  • 3 rijpe mango’s
  • 1 citroen
  • 450 gram Griekse yoghurt
  • 45 gram kristalsuiker
  • 10 gram gelatinepoeder + 0,5 theelepel gelatinepoeder
  • 1 eetlepel koud water

Extra nodig:

  • Springvorm van 18 cm doorsnee
  • Keukenmachine

Bereidingswijze:

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

Smelt de kokosolie. Maal de havermout en amandelmeel in de keukenmachine kort tot een semi grove kruimelige consistentie. Voeg de honing en kokosolie toe en pulseer tot alles goed gemengd is. Doe het mengsel in de springvorm en druk alles goed aan met een lepel. Laat circa 30 minuten in de vriezer opstijven.

Schil de mango’s en verwijder de pitten. Doe 2 mango’s in de keukenmachine en pers er circa 1,5 eetlepel citroensap boven. Pureer het vruchtvlees en het citroensap tot een gladde puree. Doe 250 gram mangopuree in een kom en bewaar de rest (circa 125 gram) voor de topping.

Mix de Griekse yoghurt en de suiker in een kom met de mixer.

Doe 5 milliliter koud water in een vuurvast kommetje, voeg de 10 gram gelatinepoeder toe en laat circa 5 min staan. Verwarm de gelatine een paar seconden in de magnetron of au bain-marie tot de gelatine helemaal is opgelost. Meng 4 eetlepels mangopuree door de gelatine, en voeg het vervolgens toe aan de rest van de mangopuree. Meng alles goed door elkaar. Spatel de mangopuree door de Griekse yoghurt tot alles goed gemengd en u geen yoghurt meer ziet. Schenk de mango-yoghurt op de bodem in de springvorm en laat circa 3,5 uur opstijven in de koelkast.

Doe 5 milliliter koud water in een kom, voeg de halve theelepel gelatinepoeder toe en laat 5 minuten staan. Verwarm de gelatine een paar seconden in de magnetron of au bain-marie tot de gelatine helemaal is opgelost. Meng de gelatine met de rest van de mangopuree en meng goed. Zeef de mangopuree. Verdeel de mangopuree gelijkmatig over de taart en laat nog circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Ga met een heet mes langs de rand van de taart en haal de springvorm van de taart. Snijd de rest van de mango in blokjes en plakjes en versier de taart ermee.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Reacties (2)

    Michiel58 says:

    Gelatineblaadjes werken veel makkelijker dan poeder!
    En de schaal met yoghurt had wel wat verder schoongemaakt kunnen worden.

    anjo54 says:

    fantastisch recept het bloemen van de gelatine poeder ging prima en het eindresultaat mag er wezen

Bekijk ook

Meer