tepsi kebabi

Tepsi kebabi van Karsu

De liefde voor koken krijgt zangeres Karsu al vroeg mee. Al jong besluit ze dat zeen groot deel van haar leven door wil brengen in de keuken. Dit is terug te zien in het programma Karsu’s Turkse Keuken dat zij voor 24Kitchen presenteert. Ze leert ons alles over de Turkse keuken. Van klassiekers als mercimek corbasi en cilbir tot nieuwe publieksfavorieten als manti en gözleme. De gerechten zijn lekker, kleurrijk en bovendien heel erg makkelijk om te maken. Eén van die gerechten is Tepsi kebabi.

Ingrediënten:

  • 500 gram (lams)gehakt. (het moet wel een beetje vet hebben, dus geen tartaar)
  • 1 klein uitje
  • 3 teentjes knoflook
  • bosje peterselie
  • 1 theelepel komijn
  • zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel pul biber (zijn gedroogde rode pepervlokken)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 aardappeltjes
  • 10 cherry tomaten
  • 3 à 4 hete Spaanse pepertjes

Bereidingswijze:

Neem een rond oven schaal, met een iets hoge rand. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe het uitje, knoflook en peterselie in een keukenmachine en hak dit fijn en doe in de schaal. Voeg de komijn, zwarte peper, zout en pul biber toe. Kneed alles heel goed door elkaar en ‘smijt’ het geheel alsof het deeg is af en toe in de schaal (zodat luchtbellen verdwijnen). Smeer het mengsel uit over de hele schaal tot een egale dikte van ongeveer 0,5/0,7 cm.

Schil vervolgens de aardappelen, was en snijd ze in dunne plakjes (0,3 cm). Leg deze sierlijk op het gekruid gehak. Leg de 10 cherrytomaten en pepetertjes er bovenop.

Doe de tomatenpuree in een diep kommetje en voeg een drinkglas water toe. Goed roeren zodat er geen klontjes inzitten. Giet over de groenten in de schaal. Beweeg de schaal tot alles onder de tomatenpuree zit.

Zet de schaal ongeveer 30 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven tot het gaar is. Controleer af en toe of er nog voldoende vocht in de schaal is. Als de aardappelen gaar zijn, is het eigenlijk klaar.

Serveer de tepsi kebabi met Turkse brood of met rijst en salade.

(Bron: Karsu / foto ter illustratie)

Geef een reactie