Restaurantmaaltijden ‘redden’ voor de helft van de prijs

Restaurants die maaltijden op de kaart hebben met voedsel dat anders weggegooid wordt kennen we al, maar vanaf nu is er ook een app om dit soort voedsel van weggooien te ‘redden’.

ResQ Club

In de Nederlandse horeca wordt volgens een onderzoek van de Universiteit Wageningen wel 51 miljoen ton voedsel per jaar weggegooid. Voedsel dat nog prima in orde is, maar niet op het bord terecht gekomen is. In Finland was daar al langer een oplossing voor, de app ResQ Club, waarmee voor gemiddeld de helft van de prijs overgebleven eten wordt aangeboden. Die app is vanaf nu op beperkte schaal ook in Nederland beschikbaar.

Voedselverspilling

Amsterdam is de 1e locatie en 17 restaurants, lunchrooms en traiteurs doen mee. “Nederland is zeer geschikt omdat de Randstad 1 stedelijk gebied is, mensen nieuwe internetdiensten snel omarmen en ook voedselverspilling al een tijd op de agenda staat,” vertelt David Kloosterboer, die ResQ Club in ons land groot moet maken. Sinds de start in januari werden er in Finland al 40.000 onverkochte maaltijden van weggooien gered. De dienst is vanaf september naast Amsterdam ook beschikbaar in Utrecht en Den Haag.

Meerdere aanbieders

De app laat zien welke restaurants in de buurt een aanbieding hebben en er kunnen ook dieetwensen aangegeven worden. Afrekenen gebeurt ook via de app. De 1e aanbiedingen komen na de lunch online en vervolgens rond etenstijd. ResQ Club is niet de enige die voedselverspilling tegen probeert te gaan. De apps Restoranto en Get Chef’s proberen ook niet-verkochte maaltijden alsnog te verkopen.

(Bron: AD, Trouw)

Geef een reactie

Reactie

    knabbel13 says:

    Simpel en heel goed idee, Rotterdam doe ook eens mee??