Pastry

PPP oftewel Petit Party Pastry van Inge Sikkens

De kleurrijke Inge is de 5e afvaller van Heel Holland Bakt dit seizoen. Ze is dol op friemelen en fröbelen in de keuken en kleine patisserie-achtige baksels vindt ze het leukst om te maken. In Tijd voor MAX maakt zij PPP, oftewel Petit Party Pastry.

Ingrediënten voor 20 stuks Petit Party Pastry:

  • zelfgemaakte bladerdeeg maar kan, maar voor dit recept 20 stuks kant-en-klare bladerdeeg van goede kwaliteit
  • 1 eierdooier
  • 50 gr slagroom
  • Peper en zout naar smaak

Voor de vegetarische variant:

  • 100 gr gorgonzola
  • 50 gr gedroogde vijgen
  • 75 gr walnoten
  • 25 gr honing, liefst crème

Voor de vlees variant:

  • 75 gr pittige chorizo
  • 100 gr fromage rouge
  • 75 gr walnoten
  • 25 gr golden syrup

Extra nodig:

  • bakpapier
  • kwastje
  • vork
  • kopje water
  • uitsteker van ongeveer 10 cm
  • bakplaat
  • oventhermometer
  • snijplank
  • scherp mes

Bereidingswijze:

Zet de oven op 180 gr. Klop de eierdooier met 50 gr slagroom in een schaaltje los. Naar smaak peper en zout erbij en zet weg. Snijd de ingrediënten van 1 van de varianten in kleine stukjes en meng goed door elkaar. Snijd met de uitsteker 10 rondjes uit het deeg en bestrijk het middelste gedeelte met het ei/slagroom mengsel, laat de randjes vrij. Doe een lepeltje van het mengsel midden op het deegcirkeltje. Vouw het cirkeltje dubbel en druk met een vorkje de randjes goed dicht. Doe het vorkje steeds in een kopje water, anders blijft het deeg aan uw vork plakken. Smeer de halve maantjes weer in met het ei/slagroom mengsel, nadat u ze op de bakplaat heeft gelegd. Bak ze in 20 minuten mooi goudbruin.

Doe hetzelfde met de andere variant Petit Party Pastry.

(Bron: Inge Sikkens. Foto: Shutterstock, ter illustratie)

Geef een reactie