Duur 11:52
Gepubliceerd op 15 januari 2018

Pilav met kerrie-drumsticks

Pilav is qua bereiding te vergelijken met risotto. De rijst wordt eerst even aangefruit in de pan en daarna in de pan gegaard door er steeds bouillon aan toe te voegen. Een gerecht waar u eindeloos mee kunt variëren. Mounir maakt kerrie-drumsticks bij de pilav.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 4 drumsticks
  • olijfolie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • peper, zout
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 150 gram basmatirijst
  • 500 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300 gram doperwten (diepvries)
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • paar takjes munt

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verdeel de drumsticks over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de drumsticks met olie en bestrooi met kerrie- en paprikapoeder, peper en zout. Bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Fruit de ui circa 2 minuten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Voeg de paprika toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de rijst toe en bak circa 1 minuut mee tot de korrels glazig zijn. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het water erbij en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook de rijst circa 10 minuten met de deksel op de pan. Voeg de doperwten toe, roer goed door en kook nog circa 10 minuten. Snijd de abrikozen in reepjes en voeg toe. Hak de munt fijn en voeg toe. Roer alles goed door.

Verdeel de pilav over borden en leg er de drumsticks bij.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

    Truffeltje says:

    Ga dit vandaag voor de tweede keer maken,ik maak een kleine variatie door kippedijfilet te gebruiken, in blokjes te snijden met kerrie te bestrooien en apart te bakken.Door de rijst nog wat rozijnen te doen en op het laatst de kip aan de rijst toe te voegen.Bedankt voor dit simpele en lekkere recept.

    Snipsnap says:

    Oh wat is dit lekker zeg, ik heb het gemaakt met stukjes ananas en stukjes kipfilet.
    Zoals u al zei, Truffeltje een heerlijke simpel recept.
    ECHT EEN AANRADER!!!!

Bekijk ook

Meer