Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:13:17

Uitzending: do 5 dec 2019 13:00

Biryani met kip en kaneel

Biryani is een Indiaas gerecht wat eigenlijk betekent curry gemengd met rijst. Het gerecht heeft een ‘sociaal karakter’ doordat het in één pan geserveerd wordt. En het staat prachtig op tafel deze geurige en kleurige biryani met kip en kaneel.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram basmatirijst
  • 150 gram kipfilet
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels kurkumapoeder
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel kardemompoeder
  • 2 paprika’s
  • 2 tomaten
  • 30 gram blanke amandelen
  • 30 gram rozijnen

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snijd de kip in blokjes. Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de kip in circa 5 minuten om en om goudbruin en gaar. Schep de kip over op een bord en bewaar onder aluminiumfolie.

Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel en hak de knoflook. Verwarm nog een scheutje olie in een dezelfde pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de kurkumapoeder, kaneelpoeder en kardemompoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de paprika en tomaten toe en laat circa 10 minuten sudderen. Voeg de kip toe en verwarm kort door.

Rooster de amandelen circa 3 minuten in een droge koekenpan. Laat ze op een bord afkoelen.

Giet de rijst af en roer samen met de rozijnen voorzichtig door de groente en kip.

Verdeel de biryani over borden en bestrooi met de geroosterde amandelen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie