Penne met aubergine en worstsaus

Er bestaan verschillende verhalen als het gaat om het koken van pasta. Wel of geen olijfolie bij het kokende water, koud afspoelen. Het kan allemaal. Olijfolie erbij is vooral lekker en koud afspoelen zorgt er in ieder geval voor dat het kookproces stopt en dat het iets minder plakt. Maar belangrijk voor de smaak is het snufje zout in het kookwater. Niet te veel, alleen voor de smaak. Sandra maakt penne met aubergine en worstsaus.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 aubergine
  • 200 gram varkensbraadworst
  • 100 milliliter rode wijn
  • 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
  • peper, zout
  • 150 gram volkoren penne
  • 30 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.

Verwarm een scheutje olie in een pan. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Schil de draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in kleine blokjes. Voeg toe en bak circa 2 minuten.

Rooster het venkelzaad in een droge koekenpan circa 2 minuten. Vijzel het venkelzaad tot poeder en voeg toe. Snijd de worst overlangs open en haal het vlees uit het vel. Prak de worsten in de pan en bak circa 3 minuten. Snijd de aubergine in kleine blokjes, voeg toe en bak circa 5 minuten mee. Blus af met de rode wijn. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Laat circa 15 minuten op zacht vuur sudderen.

Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de saus. Rasp de kaas.

Verdeel de penne met aubergine en worstsaus over borden en bestrooi met de kaas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie