Penne met knolselderij uit de oven en gerookte zalm

Door de knolselderij te roosteren in de oven, wordt hij zacht en smakelijk. Dat is lekker door de past met rucola en crème fraîche. U kunt de knolfrieten door de pasta mengen of ze zoals Sandra serveren in een apart kommetje als echte frieten.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 0,5 knolselderij
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 150 gram volkoren penne
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 citroen
  • 125 gram crème fraîche
  • 30 gram rucola

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de knolselderij en snijd in kleine frietvormen. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Verkruimel hier de gerookte zalm boven. Rasp en pers naar smaak de citroen uit boven de pan. Giet de pasta af en voeg toe. Voeg de crème fraîche toe en verwarm op laag vuur kort mee. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de geroosterde knolselderij en rucola toe en roer alles goed door.

Verdeel de pasta over borden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. ivan says:

    Ik begrijp niet zo goed wat dit : 0,5 knolselderijcrème fr” betekent. Het gerecht lijkt me wel heel lekker.

    1. MAX Vandaag says:

      Beste Ivan, bedankt voor uw bericht. Er had een halve knolselderij moeten staan, dat is nu aangepast. Het recept is echter pas voor 12 december en verschijnt op dat moment weer.