Robèrt van Beckhoven met zijn pavlova met rood fruit.

Pavlova met rood fruit van Robèrt van Beckhoven

Thuis bakken, zoals ze op Paleis Soestdijk doen? Dat kan gewoon. Deze pavlova met rood fruit is daar een mooi voorbeeld van. “Een koninklijke smaak is voor iedereen bereikbaar”, aldus Robèrt. Maak hem mooi op en het ziet er koninklijk uit.

Trek wel wat tijd uit om deze pavlova te maken. Want de bereidingstijd is 40 minuten, de baktijd 30 minuten en de wachttijd ongeveer 1,5 uur.

Ingrediënten, voor 6 tot 8 personen

Schuim

  • 100 gram vers eiwit
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram poedersuiker, gezeefd

Afwerking

  • 250 gram slagroom
  • 20 gram suiker
  • 50 gram frambozenconfiture
  • Rood fruit naar keuze: aardbeien, frambozen, bramen, rode bessen

Benodigdheden

  • Keukenmachine met garde
  • Bakplaat, bekleed met bakpapier
  • Ring van 13 centimeter doorsnede
  • 2 spuitzakken
  • Glad spuitmondje van 10 millimeter doorsnede
  • Vel schuurpapier
  • Platte serveerschaal
  • Potlood

Bereiding pavlova met rood fruit

Verwarm de oven voor op 80 graden boven- en onderwarmte.

Klop het eiwit los en luchtig in de keukenmachine. Zorg voor vetvrije materialen. Voeg langzaam, terwijl de machine blijft draaien, de kristalsuiker toe. Klop de eiwitten nu volledig luchtig en stijf. Spatel met de hand de poedersuiker erdoorheen.

Leg de ring op de met bakpapier beklede bakplaat. Teken hier een cirkel in met potlood. Doe het schuim in een spuitzak met het spuitmondje. Spuit doppen van gelijke grootte en hoogte (ongeveer 3 centimeter breed) tegen elkaar in een kransvorm, dicht om de getekende cirkel. Verwijder de ring en vul de open plek op met schuimdoppen.

Tip: breng eerst een paar dopjes schuim aan tussen de hoekjes van het bakpapier en de bakplaat, om opwaaien tijdens het bakken te voorkomen. Schuif de bakplaat in de oven en bak het schuim ongeveer 30 minuten op 80 graden.

Schakel de oven daarna uit en laat de pavlova in ongeveer 1,5 uur afkoelen in de dichte oven. Als het droge schuim bij voorzichtig optillen loskomt van de bakplaat, is het goed.

Leg het schuurpapier voor u neer. Keer de afgekoelde pavlova om en schuur de puntje over het schuurpapier iets af, zodat de pavlova later recht staat. zet omgekeerd op een schaal en werk verder af.

Klop de slagroom op met de suiker. Doe in een spuitzak en spuit 2 lagen doppen op het schuim. Breng verspreid tussen de slagroom kleine dopjes frambozenconfiture aan. Maak af met gesneden fruit naar keuze.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron: Robèrt van Beckhoven/De Smaak van Soestdijk. Foto: redactie Tijd voor MAX)

Geef een reactie