Duur 19:47
Gepubliceerd op 27 september 2019

Pastei tutup ajam

De letterlijke vertaling van het Indonesische woord tutup is ‘sluit het’. En dat is precies wat er in dit gerecht gebeurt. De vulling van de pastei tutup ajam wordt in de pastei, de puree, gesloten. Alle smaken komen extra tot hun recht doordat het nog een klein half uur in de oven gaat.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

Voor de puree:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 6 teentjes knoflook
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 25 gram roomboter
  • 1 ei
  • scheutje melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper, zout

Voor de vulling:

  • 1 winterpeen
  • 100 gram sperziebonen
  • 3 eieren
  • 50 gram soe-oen (glasvermicelli)
  • 1 ui
  • zonnebloemolie
  • 150 gram kippenborstfilet
  • 100 gram champignons
  • 75-100 milliliter warm water
  • 1 runderbouillonblokje
  • snufje nootmuskaat
  • 1 theelepel suiker
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 200 graden. Breng 2 pannen water met een beetje zout aan de kook.

Schil en snijd de aardappelen. Pel de knoflookteentjes. Kook de aardappelen en de knoflook circa 20 minuten.

Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Snijd de kontjes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukjes. Kook de winterpeen en sperziebonen circa 1 minuut. Giet de groente af en spoel koud. Laat goed uitlekken.

Doe intussen 3 eieren in een pan met koud water. Breng de pan aan de kook en als het goed borrelt, neem de pan van het vuur, zet de deksel erop en laat het 12 minuten staan. Laat de eieren schrikken, schud ze, pel ze en snijd ze in plakken.

Doe de soe-oen in een kom en schenk hier kokend water over. Laat circa 3 minuten wellen. Giet de soe-oen af en knip de sliertjes korter met een schaar.

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een wok en bak de ui circa 2 minuten. Snijd de kip in blokjes en voeg toe. Bak circa 4 minuten. Snijd de champignons en voeg toe. Roerbak circa 2 minuten. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Voeg de nootmuskaat en suiker toe en breng op smaak met peper. Voeg de groente en soe-oen toe en roerbak circa 1 minuut.

Giet de aardappelen en knoflook af en laat droogstomen. Stamp de aardappelen met knoflook tot puree en voeg de kaas, boter, melk en nootmuskaat toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Vet de ovenschaal in en verdeel het kip-groentemengsel over de schaal. Verdeel hierover de plakken eieren. Verdeel hierover de puree. Kluts een ei met een scheutje water en een snufje zout en bestrijk hiermee de puree. Bak de pastei in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Geef een reactie

Reacties (6)

    frigrelo says:

    Heerlijk recept. Ik heb alleen de sperciebonen en wortel langer laten koken.Ik hou niet zo van beetgaar

    met vriendelijke groet
    Frans Stads

    annaben says:

    Heb dit recept gemaakt maar dan zonder vlees omdat ik geen vlees eet.
    Champignons en eieren zijn al voldoende eiwit dus dit is een prima gerecht voor een dagje zonder vlees. Was heerlijk. ?
    Francis bedankt!

    WielJose says:

    Ik was net na een kookuitzending aan het kijken en zag dat deze dame het zelfde mes gebruikt voor de kip en champignons.
    Dat mag toch niet.

    Gerrit Kleijheeg says:

    Vandaag klaargemaakt. Echt een heerlijk gerecht! Dankjewel !

    myriam says:

    Ga ik maken maar ik vroeg mij af of het mogelijk is zo’n kookfilmpje te downloaden zodat ik het in mijn kookboek op de laptop kan bewaren bij het recept. Rare vraag misschien maar dat maakt voor mij het koken gemakkelijker als ik even tevoren het bijbehorende filmpje kam bekijken. Groeten en bedankt voor dit mooie recept.

    JosHop says:

    Ik knip en plak de recepten die mijn belangstelling. hebben in “word”. Het zelfde die ik met het digitale adres. Lekker makkelijk alles bij elkaar.

Bekijk ook

Meer