haasbroodje

Paashaasbroodje van Robèrt van Beckhoven

Het is bijna Pasen en daar horen natuurlijk broodjes in de vorm van dieren bij. De haan is het bekendste, maar een paashaasje past natuurlijk ook helemaal bij deze feestdagen. Met dit recept van Robèrt van Beckhoven maakt u uw eigen paashaasbroodje.

Ingrediënten:

  • 500 gram tarwebloem
  • Een half losgeklopt ei
  • 10 gram zout
  • 20 gram boter
  • 20 gram margarine
  • 15 gram witte basterd-suiker (of gewone suiker)
  • 30 gram  verse gist
  • 280 gram melk
  • 1 losgeklopt ei voor het bestrijken van het broodje
  • Genoeg rozijnen of krenten door de oogjes

Verder nodig

  • Een mal voor het broodje (zie link onderaan dit recept)
  • Een dik stuk karton om de mal op te plakken
  • Deegroller
  • Deegkleedje (of schone theedoek)

Bereiding:

Kneed alle ingrediënten tot een soepel geheel en vorm hier een bol van. Dek de bol af met het deegkleedje of de theedoek en laat 20 minuten rijzen. Ondertussen kunt u de mal voor het broodje (bijgevoegd in dit recept) uitprinten en uitknippen. Leg de vorm van het haasje op het karton en trek met een potlood de contouren van de haas over op het papier. Knip de mal daarna uit . Rol vervolgens de deegbol uit met de deegroller totdat de lap overal ongeveer 2 centimeter dik is. Leg vervolgens de mal op de lap en snijd met een mesje voorzichtig de vorm uit het deeg. Doe dit net zo lang totdat het deeg op is.

Leg alle broodje vervolgens op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Druk dan een rozijn of krentje in het deeg op de plek van het oogje. Laat de nog ongebakken broodjes 45 minuten narijzen en verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden. Schuif na opwarming de boordjes in de oven en laat ze zo’n 12 minuten bakken.

Via de onderstaande link kunt u de mal van het paashaasbroodje downloaden en uitprinten.
Mal paashaasbroodje

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie