Duur 14:38
Gepubliceerd op 30 maart 2018

Paasbrunch: Aspergesoep met luxe eggs benedict

Het is bijna Pasen en dat vraagt om een feestelijke maaltijd. Dit keer bereiden Mounir en Sandra geen diner, maar een brunch. En feestelijk is het, want ze maken een aspergesoep met luxe eggs benedict op een overheerlijk broodje.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

Voor de soep:

  • 1 sjalotje
  • 1 el boter
  • 500 gram witte asperges
  • 700 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • snufje nootmuskaat

Voor het broodje:

  • scheutje azijn
  • 2 eieren
  • 1 avocado
  • 2 sneetjes boerenbrood of brioche
  • 150 gram gerookte zalm
  • peper, zout

Voor de Hollandaisesaus: 

 

  • 50 gram boter
  • 1 ei
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

Van de soep: 

Pel en snipper de sjalot. Smelt de boter in een soeppan en fruit de sjalot circa 1 minuut. Schil de asperges en doe de schillen in een zeef die in de pan past. Snijd de asperges in stukken van circa 2 centimeter. Voeg de asperges, het water en bouillonblokje toe en zet hierin de zeef met de schillen. Laat circa 20 minuten op zacht vuur koken met de deksel op de pan. Haal de zeef met de schillen uit de pan en gooi de schillen weg. Schep de aspergekoppen uit de pan en bewaar. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat en peper.

Van het broodje: 

Leg de eieren circa 10 minuten in een bakje met ijswater. Breng een pan water aan de kook en draai het vuur zacht. Voeg een scheutje azijn toe aan het water.

Vet een soeplepel in met olie en breek hierin een ei. Laat voorzichtig in de pan met water glijden en herhaal met het andere ei. Pocheer ze circa 3 minuten. Haal de eieren met een schuimspaan. Leg de eieren als je ze niet direct gebruikt in een kom met warm water. Laat daarna iets uitlekken op keukenpapier.

Snijd de avocado in blokjes en prak met een vork. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit de grillpan. Bestrijk de sneetjes brood met wat olie en gril in circa 2 minuten om en om goudbruin. Besmeer de sneetjes brood met de avocado. Verdeel hier driekwart van de gerookte zalm over en leg hierop een gepocheerd ei. Snijd de rest van de zalm in reepjes.

Van de Hollandaisesaus:

Smelt de boter in een pannetje. Breng een pan water aan de kook. Splits het ei en doe het eigeel in een kom die boven de pan kokend water past. Zorg ervoor dat de onderkant van de kom niet het kokende water raakt. Het eiwit wordt in dit recept niet gebruikt. Pers een kwart citroen uit en voeg toe. Klop het mengsel met een garde luchtig. Voeg al roerende druppelsgewijs de gesmolten boter toe en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de soep over borden en verdeel hierover de bewaarde aspergekopjes en zalmreepjes. Leg er een broodje naast en verdeel hierover de hollandaisesaus.

Fijn Pasen en eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer