Chocolade moulleux

Moulleux van chocolade

Molleux van chocolade kent u misschien beter als een lavacakje. Het wordt snel gebakken waardoor de binnenkant vloeibaar blijft. Bij het openmaken vloeit de chocolade er letterlijk uit. Robèrt eet een warm lavacakeje het liefst met een bolletje vanille-ijs erbij. Die combinatie van warm en koud is onweerstaanbaar. 

Ingrediënten voor 12 stuks:

  • 250 gram chocolade
  • 175 gram boter
  • 5 eieren
  • 125 gram poedersuiker
  • 75 gram bloem

Extra nodig:

  • gesmolten boter om in te vetten
  • 12 kleine bakvormpjes (ongeveer 8 cm Ø ) of een cupcakevorm

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 ⁰C.

Vet de bakvormpjes met een kwastje in met een beetje gesmolten boter.

Hak de chocolade voorzichtig fijn en doe hem met de boter in een steelpan. Laat de boter en chocolade op laag vuur voorzichtig smelten. Meng goed door elkaar. Haal de pan van het vuur en laat even staan.

Klop de eieren los in een kom.

Zeef in een andere kom de poedersuiker en de bloem. Voeg de losgeklopte eieren toe en spatel goed door elkaar. Schenk de gesmolten boter en chocolade erbij en spatel weer goed door tot alles gemengd is.

Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de lavacakejes ongeveer 10 minuten in de oven. Laat ze daarna een beetje afkoelen, maar eet ze nog lekker warm.

Geniet ervan!

Geef een reactie