Duur 15:28
Gepubliceerd op 8 oktober 2021

Florentines

U heeft voor dit recept van de florentines niet alle chocolade nodig, maar een kleinere hoeveelheid chocolade kunt u bijna niet tempereren. Chocolade die u overheeft, kun u uitharden en bewaren om een andere keer te gebruiken.

Ingrediënten:

  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram glucosestroop
  • 100 gram boter
  • 200 gram amandelschaafsel
  • 250 gram pure chocolade, getempereerd

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden boven- en onderwarmte.

Smelt de suiker, glucosestroop en boter in een pan en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur, roer het amandelschaafsel erdoor en stort uit op de bakplaat met siliconen matje. Dek af met het 2e bakmatje en rol de massa tussen de bakmatjes zo egaal en dun mogelijk uit. Probeer zoveel mogelijk in een vierkant te werken.

Verlaag de temperatuur nu naar 150 graden en bak de massa circa 16 minuten. Controleer na 16 minuten of het geheel goudbruin is.

Snijd de florentine na het bakken zo snel mogelijk met een pizzasnijder in gelijkmatige vierkantjes – in de bakkerij wordt 4 x 4 cm aangehouden – en laat uitharden.

Smeer de onderkant van de florentines in met een dun laagje getempereerde chocolade.

Uitleg tempereren:

Smelt de chocolade au bain-marie. Schenk twee derde van de gesmolten chocolade vervolgens over een marmeren plaat en strijk de chocolade over de plaat tot de chocolade koud aanvoelt. Voeg deze toe aan de overgebleven een derde chocolade in de kom en roer goed door. Door de chocolade te tempereren krijgt deze een mooie glans en hardt het goed uit.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer