Duur 13:06
Gepubliceerd op 6 november 2019

Maaltijdsalade met warme geitenkaas

Deze maaltijd salade is lekker op koude, maar ook op warme dagen. Door de warme geitenkaas en de quinoa die niet ijskoud is, leent deze maaltijdsalade zich voor elk seizoen. Sandra maakt de salade af met walnoten.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 0,5 rodekool
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 150 gram quinoa
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 citroen
  • 1 Elstar appel
  • 75 gram veldsla
  • 180 gram geitenkaasrol
  • 30 gram walnoten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de rodekool flinterdun en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak circa 25 minuten in de oven.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Meng de honing en mosterd in een kom. Pers hier naar smaak de citroen boven uit en voeg een scheutje olie toe. Breng op smaak met peper en zout. Rasp de appel en voeg samen met de veldsla toe. Snijd de geitenkaasrol in 6-8 plakjes en leg ze naast de rodekool in de oven. Bak circa 5 minuten.

Voeg de quinoa en de gebakken rodekool toe aan de salade en hussel goed door. Hak de walnoten.

Verdeel de salade over borden en leg er de geitenkaasplakken over. Bestrooi met de walnoten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer