Koolrabi

Koolrabi van Jigal Krant

Het lijkt misschien dat er in Israël overal koosjer gekookt wordt, maar volgens Jigal Krant is dat niet zo. “De keuken is echt een smeltkroes, traditie en gebrek aan traditie komen samen. Smaken en geuren uit Midden-Oosten, Europa, Noord-Afrika, alles vermengt zich.” In Tijd voor MAX maakt Jigal koolrabi, pittig met chilipeper en feta.

Ingrediënten:

  • 4 middelgrote koolrabi’s ( gemiddeld 180 gram per stuk)
  • 1 groene chilipeper
  • handvol jonge tijm ( van een plantje )
  • 100 gram feta
  • 1 eetlepel maanzaad of sesamzaad
  • extra vergine olijfolie
  • grof zeezout

Bereidingswijze:

Zet de oven op de hoogste stand, als het kan 300 graden celsius. Ontdoe de koolrabi van hun stengels en pof ze in 60-75 mintuen gaar. Keer ze halverwege om. Als de knollen volledig zijn zwartgeblakerd en aan de bovenkant zacht aanvoelen zijn ze klaar.

Laat 5-10 minuten afkoelen. Pel met vuurvaste handen de schil van de koolrabi’s. Laat aan de bovenkant wat van het bruine vlies zitten.

Ontdoe de chilipeper van het steeltje, pitjes en zaadlijsten en snijd in heel kleine blokjes. Trek wat plukjes tijm van het plantje. Gebruik slechts de blaadjes als de stelen te stug zijn om op te eten.

Verkruimel de feta. Zet alles klaar in bakjes.

Warm voor het serveren de gepelde koolrabi op in een 180 graden hete oven. Plaats de koolrabi’s op borden en overgiet royaal met de beste (milde) olijfolie die je hebt. Strooi er wat grof zout over.

Garneer met chilipepper, tijm, feta en sesam.

(Bron: Jigal Krant)

Geef een reactie