kipgerecht Jacco Rozenberg

Kip uit de oven met notenrijst van Jacco Rozenberg

Jacco Rozenberg is chef van de KNVB Campus. Hij kookt elke dag voor de sporters van de KNVB Campus, dus weet als geen ander hoe belangrijk voeding is voor hen. In Tijd voor MAX maakt hij kippendijfilet uit de oven met groenten in sereh bouillon en notenrijst. Volgens Jacco een ideale maaltijd vóór een wedstrijd.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 gram kippendijfilet
  • 150 gram  sugar snaps
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 75  gram taugé
  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook
  • 0,5 liter kippenbouillon
  • 1 stengel  sereh/ citroengras
  • 15 gram verse gember
  • 2  blaadjes djurut purut (limoenblad)
  • 1 rode peper
  • 6 eetlepels aardappelzetmeel
  • 400 gram pandan rijst
  • 1 bos bosui
  • 100 gram cashewnoten
  • sojasaus

Bereidingswijze:

Van de kippenbouillon:

  1. Zet de kippenbouillon op met de gekneusde sereh, gesneden gember, de blaadjes djurut purut en de schoongemaakt peper
  2. Laat dit trekken op een zacht vuur. Let op! Laat de bouillon niet te veel inkoken
  3. Zeef na een half uur de ingrediënten uit de bouillon en breng het aan de kook
  4. Maak ondertussen van het aardappelzetmeel een papje met wat koud water (schenk baar)
  5. Gebruik het aardappelzetmeelpapje nu om de bouillon in te dikken door dit al roerend in de bouillon te gieten
  6. Breng weer aan de kook en haal van het vuur

Van de kippendijfilets:

  1. Strooi zout en peper op de kippendijfilet
  2. Leg de kippendijen op een bakplaat bedekt met vetvrij papier
  3. Bak de kippendijfilet in een voorverwarmde oven op 185 graden voor ongeveer 10-15 minuten
  4. Laat afkoelen en snijd de filet in dikke repen

Van de rijst:

  1. Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking. Giet de rijst af en laat even drogen. Roer vervolgens de fijn gesneden bosui er doorheen en breek of hak de cashewnoten en roer deze er ook doorheen.

Van de groenten:

  1. Maak de sugarsnaps schoon en blancheer ze
  2. Snijd de paprika’s in repen
  3. Snijd de courgette aan blokjes
  4. Zet een pan op het vuur met wat olie bak hierin de paprika repen
  5. Voeg de courgette toe en de fijn gehakte knoflook
  6. Bak alles net zo lang totdat alles beet gaar is.
  7. Voeg op dat moment de taugé en de sugarsnaps toe

Maak het gerecht verder af door de bouillon op de groenten te gieten. Voeg vervolgens de kip toe en maak alles op smaak met een klein scheutje sojasaus. Serveer de kip met de nog warme rijst.

(Bron: Jacco Rozenberg)

Geef een reactie