Duur 08:06
Gepubliceerd op 4 augustus 2022

Janny’s Streken: Zuid-Hollandse honing

Janny van der Heijden laat deze zomer André van Duin achter op hun Denkend aan Holland-boot en stapt aan land om op zoek te gaan naar… eten! In haar eigen online videoserie Janny’s Streken ontmoet Janny bijzondere mensen die uiteenlopende streekproducten maken, bereiden of verbouwen. De producten zijn uniek, innovatief, origineel, soms vergeten of onbekend en áltijd: lekker!

Zuid-Hollandse honing

Janny bevindt zich in vorstelijk gezelschap tijdens deze aflevering van Janny’s Streken. Ze neemt samen met imker John een kijkje bij de bijenkoningin en haar volk. Gekleed in een echt imkerpak helpt Janny met het verzamelen en klaarmaken van de honing. In ruil voor haar harde werk, krijgt Janny een bijzondere verrassing… En natuurlijk gaat Janny met de gekregen ingrediënten aan de slag. Van de honing van imker John maakt zij honingworteltjes.

Ingrediënten honingworteltjes (voor 4 personen):

 • 500-600 gram worteltjes, schoongemaakt
 • snuf zout
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 eetlepel boter
 • 2 theelepels vloeibare honing
 • enkele takjes kervel, grofgehakt

Bereidingswijze:

Kook de worteltjes met weinig zout gaar in ongeveer 10 minuten. Giet de worteltjes af. Voeg vervolgens de olijfolie en boter toe en schud de pan om. Doe de honing erbij en laat de worteltjes doorwarmen. Als laatste mag de kervel erbij. Schud de pan nog 1 keer om en de honingworteltjes zijn klaar om te serveren.

Nog meer variëren met honing? Maak er een heerlijke dressing van. Meng hiervoor 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 volle theelepel honingmosterd, 1 theelepel honing, 6 eetlepels olie en zout en peper door elkaar.

De hele serie van Janny’s Streken is ook te volgen op Facebook.

(Recepten: Janny van der Heijden)

Geef een reactie

Reacties (3)

  finys1 says:

  Helaas een volledig zwarte video…doet het gewoon niet!!!!!

   MAX Vandaag says:

   Beste finys1, bedankt voor uw reactie. Wat vervelend dat de video bij u niet afspeelt. We hebben ernaar gekeken, maar de video is technisch in orde. We kunnen helaas niet beoordelen waarom hij het bij u niet doet.

  finys1 says:

  Nou bedankt!!!
  Toevallig is de imker een goede vriend van mij en had hij mij geattendeerd op de video….Helaas dus niet te zien!

Bekijk ook

Meer