Duur 07:36
Gepubliceerd op 11 augustus 2022

Janny’s Streken: Zeeuwse groenten

Janny van der Heijden laat deze zomer André van Duin achter op hun Denkend aan Holland-boot en stapt aan land om op zoek te gaan naar… eten! In haar eigen online videoserie Janny’s Streken ontmoet Janny bijzondere mensen die uiteenlopende streekproducten maken, bereiden of verbouwen. De producten zijn uniek, innovatief, origineel, soms vergeten of onbekend en áltijd: lekker!

Zeeuwse groenten

In het Zeeuwse Schouwen-Duivenland gaat Janny op bezoek bij de zeegroentekwekerij van Aart-Jan. Daar ziet ze hoe er allerlei verschillende zeegroenten worden verbouwd. Ook neemt Aart-Jan Janny mee naar een veld vol zeegroenten bij de Oosterschelde. Janny helpt daar met onkruid wieden, al hoeft ze er niet voor op haar knieën op de grond te zitten. De geoogste zeegroenten worden uiteindelijk verwerkt tot een overheerlijke salade.

Ingrediënten salade met zeegroenten:

 • 500 gram zeekraal
 • 1 sjalot
 • sap van een halve limoen
 • 1 teen knoflook
 • olijfolie
 • peper
 • Turkse of Griekse yoghurt

Bereidingswijze:

Snipper de sjalot en pers de knoflook en doe samen in een kom. Meng met een flinke scheut olijfolie en het sap van de halve limoen. Blancheer de zeekraal en voeg toe. Meng alles door elkaar en voeg peper naar smaak toe. Serveer met Turkse of Griekse yoghurt erover.

Houd u van pittig? Snipper dan nog een rode peper door de salade.

De hele serie van Janny’s Streken is ook te volgen op Facebook.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie

Reacties (2)

  finys1 says:

  Geen enkele video doet het bij mij. Zijn er misschien ook mensen waar dit ook bij is?

   Tjeerd Geertsma says:

   Goedemiddag finys1,

   Wij kunnen ook geen enkele video bekijken, wij zien een zwart beeld… heeft waarschijnlijk met de cookie-instellingen te maken.
   U kunt alle video’s wel via YouTube afspelen, veel kijkplezier!!!

Bekijk ook

Meer